vineri , 1 decembrie 2023

Arhivă etichete: romane

Abonare RSS

Fragmentarium: „Blândețea nopții”, de F.Scott Fitzgerald

Imagine din filmul „Blândețea nopții”, 1962 Există cărți despre care nu poți să scrii, poți doar să le citești iar și iar. Cărți care sunt atât de bine șlefuite, atât de profunde, încât simți că nu ai putea să mai adaugi nimic pe marginea lor. Doar, eventual, mici semne de exclamare care să marcheze și mai apăsat neputința ta de ... Citeşte mai departe »

Fascinația Întunericului: despre „Regatul umbrelor”, de Leigh Bardugo

De mai multă vreme aveam chef să citesc un roman de aventuri care să mă țină în fotoliu câteva ore bune. Mi-au atras atenția câteva titluri din noua colecție a Editurii Trei, „Young”, și am ales de acolo Regatul umbrelor de Leigh Bardudo. O alegere inspirată, după cum s-a dovedit, cu excepția unui mic aspect pe care nu l-am remarcat ... Citeşte mai departe »

Scriitoarea Doris Lessing a murit

Scriitoarea Doris Lessing, laureată a premiului Nobel pentru literatură în 2007, a murit la vârsta de 94 de ani. Autoarea britanică a semnat, de-a lungul carierei sale, peste 50 de romane și a fost distinsă cu cele mai importante premii literare europene. În 2007, a devenit a unsprezecea femeie căreia i s-a decernat premiul Nobel pentru literatură, informează The Guardian. ... Citeşte mai departe »

Foto: cum arată camera în care scrie Isabel Allende

V-ați întrebat vreodată cum arată camera în care creează Isabel Allende? În premieră, pentru cititorii săi, cunoscuta scriitoare a dat publicității o fotografie în care apare surprinsă în fața calculatorului, lucrând la un nou roman. Autoarea a început să scrie la „Casa spiritelor” la începutul anilor ’80, într-o dată de 8 ianuarie. De atunci, alege această dată pentru fiecare nouă ... Citeşte mai departe »