joi , 9 iulie 2020

Arhivă etichete: romani

Abonare RSS

România, mult după Germania și Spania în ceea ce privește speranţa de viaţă

România se situează mult în urma unor țări precum Germania, Franța, Marea Britanie și Spania în ceea ce privește un indicator semnificativ pentru sănătate – speranța de viață la naștere.Ultimii 20 de ani au adus o creștere medie de doar patru ani pentru speranța de viață la naștere în România. În 1990, bărbații din țara noastră aveau o speranță de ... Citeşte mai departe »

Studiu: Ce mărci de ciocolată, haine și telefoane apreciază românii

Potrivit primului studiu de cercetare „Best Buy Award” realizat în România, brandurile Milka, Nokia, Adidas, Dacia sau Nivea sunt cele mai apreciate din punct de vedere al raportului calitate-preț. Pentru români, brandurile Milka, Nokia, Adidas, Dacia sau Nivea sunt simboluri tipice ale celui mai bun raport calitate-preţ (cea mai bună valoare) de pe piaţa românească. Acestea sunt rezultatele primului studiu ... Citeşte mai departe »

Ada Condeescu: E important să-ți construieşti cariera cu mult adevăr şi sinceritate

Desemnată Cea mai bună actriţă la cel mai important Festival de film din sud-estul Europei, cel de la Sarajevo, şi câştigătoare a Trofeului Shooting Stars, de la Berlinalele de anul acesta, Ada Condeescu completează lista de artiști parte a campaniei „Români pentru o lume”. De ce ai ales să te alături campaniei „Români pentru o lume”? Consider că, în primul ... Citeşte mai departe »

Dorotheea Petre: „Mi s-a confirmat că simţul meu artistic nu dă greş”

Este prima artistă din România care a câştigat Premiul Special pentru Cea Mai Bună Actriţă din partea juriului de la Festivalul de Film de la Cannes, în 2006, iar pentru „talentul şi sensibilitatea sa artistică” a fost investită cu Meritul Cultural în grad de cavaler, prin decret prezidenţial. Premiul Cannes a fost creat pentru ea – Un Certain Regard nu ... Citeşte mai departe »

Alexandra Nechita: „Singura modalitate prin care poţi să faci o schimbare şi să ai succes este să nu renunţi niciodată”

Supranumită în copilărie „Micuţa Picasso„ sau „Mozart cu o pensulă de pictat”, autoare a unei cărţi despre arta sa („Mâini şi porumbei”, apărută în 2005) şi a unui monument al Păcii în Singapore, Alexandra Nechita, una dintre vocile campaniei „Români pentru o lume”, îşi foloseşte talentul artistic într-o misiune deosebită, aceea de a schimba lumea. Prin vocea sa, Alexandra Nechita ... Citeşte mai departe »

Pe primul loc în top: românii se uită la televizor timp de peste cinci ore pe zi

Românii se uită la televizor, în medie, timp de 5 ore și 30 de minute pe zi, arată un studiu al institutului francez Médiamétrie. Țara noastră se clasează, astfel, pe primul loc în privința consumului de programe de televiziune. Durata zilnică de consum de programe TV a înregistrat un nou record la nivel internaţional, telespectatorii uitându-se la televizor, în medie, ... Citeşte mai departe »

Monica Irimia, de la Cheeky Girls, ia apărarea imigranților români în Marea Britanie – VIDEO

Monica Irimia, cântăreață în grupul Cheeky Girls, a luat apărarea imigranților români în Marea Britanie, într-o emisiune difuzată de BBC. Reacția ei vine după ce ziarele britanice au atras atenția asupra comportamentului românilor stabiliți în alte țări, unde „nu vor să lucreze”. În opinia jurnaliștilor britanici, românii sunt „persoane leneşe care nu vor să lucreze”, spune Monica Irimia într-o înregistrare ... Citeşte mai departe »

Ce fac cei mai mulți dintre români, dimineața: își beau cafeaua și stau pe Facebook

Mai mult de jumătate dintre români își petrec diminețile online, mai precis accesându-și contul de Facebook, în timp ce-și savurează cafeaua, arată un studiu realizat de Nescafé în luna februarie. Potrivit cercetării, 77% dintre români consideră că un start bun dimineaţa le influenţează pozitiv întreaga zi, activităţile matinale având impact direct asupra stării de bine. Printre activităţile preferate de români ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus