sâmbătă , 6 martie 2021

Arhivă etichete: Romania

Abonare RSS

Jerome Garfunkel: “For me, empathy and kindness are two of the most important values”

Hey, it’s me. Ladies and gentlemen, I’m very pleased to introduce you to a man who knows that life is a learning experience. Jerome Garfunkel, sometimes called Jerry, also known as Dr. COBOL to some of his contributions to a computer programming language, Common Business Oriented Language. Jerome Garfunkel is also an educator, calligrapher, lecturer and technologist. How are you, ... Citeşte mai departe »

Ce înseamnă România

Pe drumul ștrandului din Vulcan, 2009 Curtea mea de la Vulcan, drumul șerpuit de la marginea pădurii, vechiul ștrand și lacul care nu mai e al nostru, brazii de sus de la Holbav, căruțele trase de cai, drumul Cristianului, zăpada din Predeal, luminițele de sărbători din Sinaia, troleul 5 din Brașov, magazinul Universal, autobuzele împuțite în care merg oamenii la ... Citeşte mai departe »

Corina în România

foto Sunt acasă, darlings. În România! Atât am vrut să vă spun, să știți de mine, să nu credeți că am dispărut cu totul. 🙂 Doar mă adun după drum și mă bucur de ce am în jur. Ne auzim curând. Citeşte mai departe »

Reverie despre acasă

Am avut un vis – nu, n-a fost vis, a fost o reverie care mi-a apărut așa, din senin, în prima noapte pe care am petrecut-o aici, în apartamentul unde tocmai ne-am mutat, era trecut de 3:00 și nu puteam nicicum să dorm, Paul respira adânc lângă mine, iar eu stăteam lungită în pat, aproape suspendată în aer, aveam senzația ... Citeşte mai departe »

Ce aș vrea din România, vă rog

Cu mulți ani în urmă, la mine în curte, la Vulcan Cred că v-ați obișnuit deja cu listele mele periodice de lucruri pe care le-aș vrea din România. Ce să fac, n-am mai fost acasă de mai bine de un an, și având în vedere că nici nu pot merge prea curând, o să mă tot auziți cu una, cu ... Citeşte mai departe »

Toamna la Sighișoara

Câteva fotografii pe care le-am făcut la Sighișoara, acum o toamnă și-un pic… Vezi și „Apus de soare în Transilvania”  Citeşte mai departe »

„Măiastra. Sânziene virtuale”: Ziua Universală a Iei, sărbătorită și la Galateca

foto Galeria Galateca vă invită vineri, 24 iunie, de Ziua Universală a Iei, de la ora 20:00 la 24:00, la vernisajul „Măiastra. Sânziene virtuale”, a cinsprezecea ediţie a programului multidisciplinar de artă contemporană dedicat iei şi simbolurilor identitare „Mîiastra”, ce a inclus peste 50 de artişti şi designeri români. Conceptul din acest an se află sub semnul inovaţiei şi inspiraţiei. ... Citeşte mai departe »

Dragoste din Puerto Rico

Am cunoscut-o acum vreo trei săptămâni și am tot vrut să vă povestesc despre ea, dar cum între timp am început munca, mi-a devenit tot mai greu să găsesc energie să scriu. E din Puerto Rico și lucrează la unul dintre restaurantele mele preferate din zona orașului Atlanta, Havana South. Eu și Paul ne-am oprit să luăm un café con ... Citeşte mai departe »

Un american în „Radia”

I-am cunoscut în Savannah, Georgia, acum două zile, de St.Patrick’s Day, când toată lumea era costumată pe stradă ca pentru carnaval. M-am uitat lung la șiragul lui de globuri colorate și, pentru că m-a observat, mi-a făcut cu mâna. M-am dus să vorbesc cu ei, că-mi zâmbeau de parcă ne știam de-o viață. Le-am zis că sunt din România și ... Citeşte mai departe »

Nice people

foto Ce faceți vineri noaptea, la 2.00? Eu am spus pas gogoșilor de la Dunkin’ Donuts, nu mi-au făcut deloc cu ochiul, dar în schimb am luat o cafea și-un croissant și sunt amândouă de-li-cioa-se. Tipul care m-a servit m-a întrebat de unde sunt, și imediat ce i-am spus, a și localizat România pe hartă: „Estul Europei, nu? Pe lângă ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus