vineri , 1 iulie 2022

Arhivă etichete: sarbatori

Abonare RSS

Cum alegem vinul potrivit pentru masa de Paşte

foto Alegerea vinului este întotdeauna o provocare, indiferent că pregătim o masă festivă sau o simplă cină în familie.Vinul poate ruina ore întregi de trudă în bucătărie, dacă nu este ales în ton cu preparatele de pe masă, sau poate salva reputaţia unei gospodine, în cazul în care gustul acestuia este superior bucatelor din farfurie. Şi pentru că tot ne ... Citeşte mai departe »

Înainte de Crăciun

Am fiert prea mult legumele pentru salata de boeuf; cartofii, cel puțin, sunt praf, imposibil de folosit. Eram concentrată să-mi iasă bine pandișpanul pentru prăjitura cu rom și ciocolată pe care vreau s-o fac, și n-am luat legumele de pe foc la timp. Și prăjitura am greșit-o, stați liniștiți! Am pus ulei în aluat, l-am confundat cu cel pentru chec. ... Citeşte mai departe »

O ilustrație: carte poștală de iarnă

Pentru unii o fi un clișeu, pentru alții, o încântare: ilustrație din cartea pentru copii (și adulți) „The Nutcracker”, de Jane Ray. sursă Citeşte mai departe »

Ce să faci ca să nu te îngrași de sărbători (nu avem trucuri minune)

foto Nu anunțăm deja Crăciunul, dar nici mult nu mai e până începe marea isterie culinară a sărbătorilor, care în cazul multora se lasă cu depuneri grele de grăsimi. Pentru ca în „luna cadourilor” să nu primiți în dar un (nou) colăcel adipos pe abdomen, chemați la masă moderația și bunul simț și mișcați-vă cât mai mult, vă sfătuiește antrenorul ... Citeşte mai departe »

La gura sobei: cărți perfecte pentru vacanța de iarnă

O cană cu lapte cald, câteva prăjituri pe o farfurie, o sobă în care ard lemne (ca să nu spunem un calorifer dat la maxim) și o carte bună alături… un adevărat vis de iarnă. Noi vă dorim ca vacanța de iarnă să vă găsească într-un astfel de decor, motiv pentru care am făcut și o selecție cu câteva cărți ... Citeşte mai departe »

Pancreatita acută: cum să eviți „marea dramă abdominală” de sărbători

Pancreatita acută, supranumită și „marea dramă abdominală”, este una dintre bolile ce riscă să se declanșeze în prezența meselor copioase, stropite cu alcool, pe care le consumăm din belșug în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru că afectează unul dintre organele cu rol esențial în funcționarea corpului uman, respectiv pancreasul, boala poate determina chiar și decesul, dacă nu este tratată precoce ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus