joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: sarcina

Abonare RSS

Valentina Pelinel a anunțat că este însărcinată

Fotomodelul Valentina Pelinel a anunțat că este însărcinată, adăugând că a așteptat câteva săptămâni pentru a putea împărtăși tuturor această veste, pentru a se asigura că totul merge bine în privința sarcinii. „Sunt foarte fericită să pot împărtăși cu voi cea mai frumoasă veste: voi deveni mamă și în acest moment pot confirma această știre. Chiar azi am fost la ... Citeşte mai departe »

Contactul fizic strâns între mamă și copil ameliorează depresia postpartum

foto Contactul fizic strâns, piele pe piele, între mamă și bebelușul ei înlătură din simptomele depresiei postpartum, o afecțiune de care suferă marea majoritate a proaspetelor mămici. Multe femei sunt afectate de o stare de tristețe imediat după ce nasc, iar studiile arată că, în ultimii ani, numărul mamelor care suferă de depresie în primele șase săptămâni de la naștere ... Citeşte mai departe »

Top 5 cauze ale infertilităţii feminine

Problema fertilităţii este una complexă şi foarte delicată, afectând 30% dintre femeile de peste 35 de ani din România. Mai mult, 20 % din aceste cazuri îşi au originea atât în afecţiunile feminine, cât şi în cele masculine, însă în ciuda acestei statistici îngrijorătoare, 56% din persoanele afectate nu consultă un medic specialist în probleme de fertilitate. Factorii ce pot ... Citeşte mai departe »

Igiena intimă în timpul sarcinii: cum poți preveni afecțiunile genitale când ești gravidă

Grija pentru sănătatea corpului presupune, pe lângă o alimentaţie echilibrată şi sport, o igienă corespunzătoare, care să asigure confort şi o stare de bine din interior. În special în timpul sarcinii, zona intimă devine mai predispusă afecţiunilor şi sensibilităţilor, de aceea recomandarea specialiştilor Ropharma este ca igiena feminină să devină una dintre priorităţile zilnice ale ritualului de îngrijire prenatală. Totodată, ... Citeşte mai departe »

Însărcinată în cinci luni, Carmen Brumă consumă zilnic produse din cânepă

Carmen Brumă, însărcinată în cinci luni, este o consumatoare zilnică a produselor din cânepă, deoarece acestea au un aport important de acizi grasi omega 3 și omega 6 care se transmit și fătului, fiind vitali scutului de mielină, învelișul celulelor nervoase. Totodată, ele contriburie, mai ales la copii, la dezvoltarea sănătoasă a creierului și a funcțiilor cognitive. Datoria de părinte ... Citeşte mai departe »

Ce este şi cum se manifestă infertilitatea imunologică

O veste deloc îmbucurătoare pentru un cuplu la început de căsnicie este, cu siguranţă, infertilitatea şi şansele scăzute de a avea copii. Infertilitatea este definită ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, după 12 luni de raporturi sexuale regulate şi neprotejate. Însă, atunci când sistemul de apărare al organismului  nu mai reacţionează în faţa unor afecţiuni sau boli, ... Citeşte mai departe »

Alcoolul, dușman pentru femeile care își doresc să rămână însărcinate

Femeile care își doresc să devină mame ar trebui să se țină departe de alcool, arată un nou studiu, care a demonstrat că un pahar de vin, consumat o dată sau de două ori pe săptămână, reduce cu 33 % șansele unei femei de a rămâne însărcinată. Studiul, publicat de Daily Mail, mai arată că femeile care beau peste trei ... Citeşte mai departe »

Nouă luni în două minute: cum se transformă o femeie în timpul sarcinii – VIDEO

Un cuplu din Letonia care aștepta un copil a colecționat sute de fotografii realizate pe parcursul sarcinii femeii, începând din momentul în care au aflat că vor deveni părinți, și până în momentul în care bebelușul lor a venit pe lume. Cei doi au realizat apoi un video emoționant, care arată cum se transformă corpul femeii de-a lungul celor nouă ... Citeşte mai departe »

Salma Hayek, „desfigurată” după ce s-a îngrășat 23 de kilograme

Actriţa Salma Hayek a mărturisit, într-un interviu acordat publicaţiei „Glam Belezza Latina”, că s-a simţit complet desfigurată, după ce s-a îngrăşat 23 de kilograme, în 2007, înainte să o nască pe fetiţa ei, Valentina. „Am avut ocazia să observ cum corpul meu s-a deformat – motivul fiind unul foarte bun – şi nu regret nicio clipă transformările prin care am ... Citeşte mai departe »

Gwyneth Paltrow a pierdut o sarcină și a fost în pericol să moară

Actrița Gwyneth Paltrow a mărturisit că a pierdut o sarcină și că a fost în pericol să moară din cauza complicațiilor survenite după acest episod. „Copiii mei îmi spun tot timpul că mai vor un bebeluş. Şi nu ştii niciodată, aş putea să mai am unul. Îmi lipseşte al treilea. Mă gândesc la el”, a declarat actrița pentru revista You ... Citeşte mai departe »