joi , 29 octombrie 2020

Arhivă etichete: scriitoare

Abonare RSS

Scriitoarea Doris Lessing a murit

Scriitoarea Doris Lessing, laureată a premiului Nobel pentru literatură în 2007, a murit la vârsta de 94 de ani. Autoarea britanică a semnat, de-a lungul carierei sale, peste 50 de romane și a fost distinsă cu cele mai importante premii literare europene. În 2007, a devenit a unsprezecea femeie căreia i s-a decernat premiul Nobel pentru literatură, informează The Guardian. ... Citeşte mai departe »

Alice Munro, laureata premiului Nobel pentru literatură 2013

Considerată de juriu „un maestru al prozei scurte contemporane”, scriitoarea canadiană Alice Munro este laureata acestui an a Premiului Nobel pentru Literatură. Acordat de Academia de Științe Regale din Suedia, premiul este acordat autorului „care a produs cea mai remarcabilă lucrare într-o direcție idealistă”.  Născută la 10 iulie 1931 în Wingham, regiunea Ontario din Canada, Alice Munro a publicat mai ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. Isabel Allende: „Viața mea nu este diferită de cea a altor oameni”

Într-un interviu pe care l-a acordat exclusiv revistei noastre, scriitoarea Isabel Allende vorbește cu deschidere și umor despre felul în care iau naștere romanele sale extraordinare, despre familia sa, precum și despre teme intime, cum ar fi dragostea și sexul. Celebra autoare a volumelor „Paula”, „Eva Luna” sau „Casa spiritelor” se dezvăluie și aici întocmai cum o face în romanele ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus