sâmbătă , 7 decembrie 2019

Arhivă etichete: scris

Abonare RSS

Mario Vargas Llosa: „Scriu pentru că sunt nefericit. Dacă n-aș scrie, probabil că mi-aș zbura creierii”

Într-un interviu acordat publicației The Paris Review, Mario Vargas Llosa vorbește despre literatură ca despre o mare și totală iubire: mai mult decât un modus vivendi, ea a fost, din câte înțelegem, singura constantă în viața sa, nu doar salvându-l de tentația morții, ci oferindu-i mai mult decât și-ar fi închipuit atunci când a scris primul cuvânt pe hârtie. În ... Citeşte mai departe »

Ernest Hemingway: „Odată ce scrisul a devenit viciul tău major, numai moartea îi poate pune capăt”

Să fii jurnalist, în anii ’50, la The Paris Review, însemna să fii un tip tare norocos. Cei care au avut acest destin s-au bucurat de șansa de a-i intervieva pe unii dintre cei mai valoroși artiști ai epocii, oameni care au lăsat amprente de neșters în cultura universală. George Plimpton – jurnalist, scriitor, actor și unul dintre fondatorii prestigioasei ... Citeşte mai departe »

Foto: cum arată camera în care scrie Isabel Allende

V-ați întrebat vreodată cum arată camera în care creează Isabel Allende? În premieră, pentru cititorii săi, cunoscuta scriitoare a dat publicității o fotografie în care apare surprinsă în fața calculatorului, lucrând la un nou roman. Autoarea a început să scrie la „Casa spiritelor” la începutul anilor ’80, într-o dată de 8 ianuarie. De atunci, alege această dată pentru fiecare nouă ... Citeşte mai departe »

Nuami Dinescu: „Bărbatul ideal există, dar nu e al meu”

Nu există loc de ipocrizii într-o conversație cu Nuami Dinescu. E unul dintre cei mai buni și mai onești oameni pe care-i cunosc. E amuzantă și plină de viață, așa încât ți-e greu să stai supărat în preajma ei. Are însă și-o doză de nostalgie și de umor amar, atunci când vorbește despre lucrurile care o dor. E o actriță ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus