marți , 28 noiembrie 2023

Arhivă etichete: scufundare Titanic

Abonare RSS

Cum arăta ultimul prânz pe Titanic. Meniul, vândut la licitație – FOTO

foto Meniul ultimului prânz de pe vasul Titanic, scufundat în aprilie 1912, a fost vândut recent la o licitație care a avut loc în Statele Unite, contra sumei de 88.000 de dolari. Meniul, salvat de un pasager care a călătorit la clasa întâi și a reușit să urce într-o barcă de salvare, a fost licitat la casa new-yorkeză Lion Heart ... Citeşte mai departe »

Povestea lui John Jacob Astor IV, cel mai bogat om de pe Titanic

În fotografia de mai sus, realizată în 1885, este John Jacob Astor IV. Probabil că numele nu va spune nimic, dar aflaţi că el este cel care a construit hotelul Astoria din New York, supranumit pe atunci „cel mai luxos hotel din lume”. Însă nu doar asta îl transformă într-un personaj interesant pe Astor IV, ci mai degrabă faptul că a ... Citeşte mai departe »

Un scaun de pe Titanic, păstrat intact, a fost vândut cu 140.000 de euro

Foto: wikimedia.org Un scaun din lemn, recuperat de pe vasul Titanic, s-a vândut cu 140.000 de euro la o licitație care a avut loc recent. Piesa de mobilier, care odinioară servea drept loc de odihnă al oaspeților de la clasa întâi, a fost descoperită de o echipă de căutări în Oceanul Atlantic, imediat după ce Titanicul s-a scufundat în aprilie ... Citeşte mai departe »