sâmbătă , 31 iulie 2021

Arhivă etichete: Sergiu Celibidache

Abonare RSS

Personajul „Octav”, un omagiu adus lui Sergiu Celibidache

Foto: Adi Marineci Proiecția filmului „Octav”, de luni, 2 octombrie, s-a dovedit a fi un bun prilej pentru cei peste o sută jurnaliștii prezenți în sală să discute despre specificul acestui film în contextul românesc de astăzi și să aprofundeze mesajul pe care acest film dorește să-l transmită. Proiecția a fost urmată de o conferință de presă, la ARCUB Gabroveni, ... Citeşte mai departe »

Fiul lui Sergiu Celibidache: Interzic folosirea numelui tatălui meu de către orice instituție de stat a României

Sergiu Ioan Celibidache, fiul lui Sergiu Celibidache, anunță că nu va mai organiza festivalul care poartă numele celebrului dirijor și compozitor, motivul fiind „indiferenţa statului român, atunci când vine vorba de onorarea valorilor României”. De asemenea, din cauza „indiferenţei, promisiunilor neonorate și neruşinării anumitor oameni politici”, fiul marelui artist spune că interzice, de acum înainte, folosirea numelui tatălui său de ... Citeşte mai departe »

Proiecţie de film: „Grădina lui Celibidache”, în Parcul Herăstrău

Joi, 11 iulie, va avea loc proiecţia în aer liber a filmului „Grădina lui Celibidache”, regizat de Serge Ioan Celebidachi, fiul marelui dirijor român. Evenimentul va avea loc în parcul Herăstrău, pe Pajiştea Pescăruş, începând cu ora 21.15 şi face parte din seria de evenimente organizate sub umbrela proiectului Roaba de cultură, de către Asociaţia Green Revolution. Accesul pe pajişte, ... Citeşte mai departe »

Masterclass de dirijat cu Enrique Garcia Asensio, cel mai bun elev al lui Sergiu Celibidache

Fundaţia Sergiu Celibidache din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi cu Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, din Iaşi, va organiza, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2013, Masterclass-ul Internaţional de Dirijat „Tehnica de dirijat a Maestrului Sergiu Celibidache”, susţinut de către profesorul Enrique Garcia Asensio, cel mai bun ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus