vineri , 1 decembrie 2023

Arhivă etichete: simptome depresie

Abonare RSS

Studiu: cu cât petreci mai mult timp în social media, cu atât devii mai deprimat

foto Cu cât petrec mai mult timp în social media, cu atât oamenii – în special adulții tineri – devin mai deprimați, arată un nou studiu. La această analiză au participat 1.787 de adulți cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, iar dintre aceștia, cei care petreceau mai mult timp în rețelele de socializare erau de 2,7 ori ... Citeşte mai departe »

Cum putem preveni reapariţia depresiei: plan de atac al recidivei

Foto: www.iran-daily.com Recuperarea în urma unei depresii este un proces îndelungat şi dificil. Din nefericire, aproximativ 50% dintre oamenii care au trecut printr-un episod depresiv major vor recidiva, iar şansele cresc dacă au avut mai mult de un astfel de episod (conform American Psychiatric Association, 2000). Riscul de a interveni o recidivă variază în funcţie de severitatea simptomelor şi a istoricului ... Citeşte mai departe »

Depresia de vară: cum o recunoaștem și ce ne ajută să o combatem

Vara este anotimpul vacanțelor şi al zilelor însorite petrecute alături de cei dragi, însă ce ne facem atunci când starea de spirit ne împiedică să ne bucurăm de toate acestea şi în schimb suntem copleşiţi de tristeţe, iritabilitate sau oboseală excesivă? Medicii specialişti au demonstrat că aceste stări, atât de similare cu melancolia de toamnă, se manifestă şi în perioada ... Citeşte mai departe »