joi , 26 noiembrie 2020

Arhivă etichete: singuratate

Abonare RSS

Despre despărţiri

foto Aţi observat cum o despărţire dureroasă, care ia de fapt câteva minute, ori felii de secundă, pare mai lungă decât zilele, anii care au precedat-o? Amintirea unei despărţiri împăienjeneşte nemilos tot ce a fost viu, verde şi aparent nemuritor înainte. Înghite speranţa, sugrumă nostalgiile dulci, umbreşte fiecare clipă senină dinaintea definitivei plecări. Fie că ai plecat tu, fie că ... Citeşte mai departe »

Test de singurătate – diagnostic pozitiv

foto Dacă vrei să te stabilești pe tărâmul tuturor posibilităților, să primești și tu un Green Card și să intri în rândul lumii, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci e un examen medical. Evident, americanii vor să se asigure că nu aduci în țara lor vreo boală care i-ar putea pune în pericol pe ceilalți, cum ar ... Citeşte mai departe »

Mai mult de 40 % dintre noi ne simțim singuri, iar asta dăunează grav sănătății

Pe termen lung, sentimentul de singurătate poate cauza corpului nostru mai mult decât obezitatea, crescând riscul de îmbolnăvire gravă, spun psihologii. Singurătatea cronică poate reduce speranța de viață cu 14 %, fiind mai periculoasă decât obezitatea și aproape la fel de dăunătoare ca sărăcia în ce privește puterea de a influența negativ starea de bine a unei persoane. Conform unui ... Citeşte mai departe »

Efectele negative ale Facebook: depresie, invidie, însingurare și lene

Depresie, invidie, însingurare, lene, amânare. Tot mai multe studii dezvăluie efectele negative pe care rețeaua socială Facebook le are asupra vieții utilizatorilor săi. De exemplu, un studiu realizat la Universitatea Gothenburg din Suedia arată că primul lucru pe care îl fac 70 % dintre persoanele care au un cont pe Facebook, atunci când deschid calculatorul, este să se conecteze la ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus