duminică , 24 octombrie 2021

Arhivă etichete: societate

Abonare RSS

BREXIT: Marea Britanie a votat PENTRU ieșirea din Uniunea Europeană

foto Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, după ce 51.9 % dintre cetățenii britanici au votat în favoarea desprinderii de organismul european, potrivit rezultatelor finale ale referendumului BREXIT, anunțate în presa internațională. Pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi. ... Citeşte mai departe »

„Instalația din Lalele”: proiect inedit, dedicat bolnavilor de Parkinson

Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson a lansat „Instalaţia din Lalele”, ansamblu senzorial unic în România care marchează Luna de Luptă împotriva Bolii Parkinson. „Instalaţia din Lalele” transpune artistic unul dinte cele mai cunoscute simptome ale bolii Parkinson, tremorul incontrolabil, şi va fi expusă în perioada 18 – 24 aprilie în pasajul pietonal de la Universitate. În România sunt aproximativ ... Citeşte mai departe »

„B Cause”: colaj de cauze globale

B Cause, o expoziţie despre cauzele şi idealurile cu care ne identificăm, se manifestă prin puterea de convingere a colajului. Vernisajul are loc în mansarda Simbio, miercuri – 17 februarie, începând cu ora 18:30. Expoziţia este organizată de agenţia Creionetica şi este deschisă publicului timp de două săptămâni, până pe 2 martie. B Cause. Be a cause. Because. Expoziţia B ... Citeşte mai departe »

Care este cea mai mare provocare pentru companiile străine din România

foto Cele trei provocări majore cu care se confruntă companiile străine prezente pe piața din România sunt schimbarea frecventă a legislației (54%), obținerea unui sprijin adecvat din partea statului (51%) și implementarea exigențelor legislative (49%), demonstrează un studiu realizat de TMF Group România, companie prezentă de 17 ani pe piața serviciilor de outsourcing din țară. Din cauza acestui context, companiile ... Citeşte mai departe »

„În numele copilului”: povestea familiei Bodnariu, în exclusivitate la TVR

Vineri, 29 ianuarie, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează un reportaj realizat de Irina Păcurariu, filmat în Norvegia. Materialul este produs de TVR Internaţional şi se difuzează aici joi, de la ora 22.00. „S-au stabilit la o margine de fiord unde lumea stă atârnată dincolo de oricare timp. Voia să nu-l ştie nimeni şi acum îl ştiu toţi. E ... Citeşte mai departe »

Studiu: majoritatea prietenilor noștri de pe Facebook sunt falși

foto Probabil că rezultatele acestui studiu nu sunt pentru nimeni o surpriză: majoritatea dintre prietenii noștri de pe Facebook sunt falși, în sensul că nu le pasă de ce ni se întâmplă și nu empatizează cu noi, dacă se întâmplă să trecem printr-o perioadă dificilă. Mulți oameni au sute de prieteni pe Facebook, dar nu se pot baza decât pe ... Citeşte mai departe »

„Împreună dăruim aripi de bucurie” copiilor bolnavi de la Spitalul Marie Curie

Zeci de obrăjori îmbujorați strălucesc în lumina amiezii și tot atâtea mânuțe aplaudă cu încântare. În Spitalul Marie Curie din București astăzi e rost numai de veselie, căci Magicianul Teo a sosit cu tolba plină de trucuri, iar tenorul Vlad Miriță și baritonul Iordache Basalic plănuiesc să-l ademenească pe Moș Crăciun în amfiteatrul spitalului, cu un concert de colinde fermecate. ... Citeşte mai departe »

NASA: New Horizons a transmis cele mai bune imagini cu Pluto

Sonda spațială New Horizons a transmis cele mai bune imagini cu planeta pitică Pluto de până acum, anunță NASA. În fotografii se pot observa detalii uimitoare ale astrului – munți, cratere și câmpuri de gheață – la o calitate tehnică nemaiîntâlnită. New Horizons, lansată de NASA în 2006 pentru a studia sistemul Pluton (planeta Pluto și satelitul ei, Charon) a ... Citeşte mai departe »

Studiu: cât cheltuim de sărbători și care sunt cele mai comune cadouri

foto Anul acesta românii care fac cumpărături online au declarat că intenționează să ofere celor dragi cadou articole de îmbrăcăminte și produse cosmetice. Conform unui studiu Compari.ro realizat în luna octombrie 2015 de GKI Digital, cei care fac cumpărături online au în topul preferințelor patru categorii diferite de produse: articolele de îmbrăcăminte sunt cele mai dorite – 64%, urmate de ... Citeşte mai departe »

Fumurile nedemocratice ale noii legi antifumat

foto Noile amendamente la legea antifumat urmează să fie dezbătute în Parlament şi supuse aprobării Camerei Deputaţilor şi nu am nicio îndoială că totul va merge uns. Pentru că-n UE şi alte ţări din lume aşa arată legea, o să o adoptăm şi noi ca orbeţii, rapid, întrucât: Nu presupune muncă şi punerea minţii la contribuţie, dar va genera aplauze ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus