vineri , 1 iulie 2022

Arhivă etichete: Statele Unite

Abonare RSS

Vecinii mei din America

foto De vreo opt luni, locuiesc într-un complex de apartamente foarte liniștit și bine îngrijit, undeva în Atlanta. Sunt clădiri de trei etaje care adăpostesc oameni din toate colțurile lumii, că doar asta e America, un creuzet al imigranților. Sunt mulți asiatici, câțiva europeni, câțiva latinos, sunt și mulți americani, născuți aici. Îi văd pe toți, dar îi aud doar ... Citeşte mai departe »

Noiembrie, în câteva fotografii

Pentru că n-am mai avut timp să vă povestesc prea multe despre mine, și pentru că nici n-ar fi, de fapt, chiar atât de multe de povestit, vă fac cadou câteva fotografii frumoase, surprinse luna asta, în Atlanta și prin împrejurimi. Sunt toate publicate pe contul meu de Instagram, unde sunt mai activă, că-i mai simplu – pac, pui o ... Citeşte mai departe »

Apus de soare în Kansas

Apus de soare surprins în august 2016, undeva în Kansas, Statele Unite. Fotografie de Sarah Lee Leslie. Citeşte mai departe »

O fotografie: Charleston, South Carolina

foto Dacă ar fi să fac un top al locurilor în care m-am simțit cel mai bine aici, în Statele Unite, aș ezita puțin în privința celor două orașe care mi-au plăcut cel mai mult. N-aș prea ști să aleg între Boston și Charleston, portul din South Carolina, de la malul Oceanului Atlantic, unde am fost – pentru prima și ... Citeşte mai departe »

De azi pot munci legal în Statele Unite!

Dragilor, de azi pot munci legal în Statele Unite! Vorbeam cu prietena mea Alina Grozea pe Skype și îi arătam curtea casei unde locuiesc, și plimbându-mă cu laptopul în brațe, am zărit un plic în cutia poștală. Era de la USCIS și conținea permisul meu de muncă și de călătorie! Alina era încă live cu mine pe Skype, așa că ... Citeşte mai departe »

Unde mi-a plăcut cel mai mult în State

Am văzut câteva locuri foarte frumoase în Statele Unite, iar dacă n-aș trăi în Atlanta, cu siguranță prima mea alegere ar fi Boston. Atmosfera lui îmi amintește de Europa și de orașele ei cochete, cu străzi pietruite, restaurante și cafenele vechi și pline de șarm, plus o lejeritate în felul de a fi al oamenilor care m-a dus cu gândul la ... Citeşte mai departe »

Somewhere in Atlanta

Câteva fotografii pe care le-am făcut ieri, în Atlanta.  Citeşte mai departe »

Ce vă paște dacă vă mutați în America

Iertați-mă că sunt cam absentă și că siteul nu e actualizat în ritmul în care v-am obișnuit, dar zilele astea am fost numai pe drumuri, să scot/completez/printez/semnez/copiez acte pentru imigrare. Cam așa mi-am petrecut zilele astea și mai ales noaptea asta, îngropată în hârtii. Sunt gata cu toate, iar acum mă gândesc să le iau să dorm cu ele în ... Citeşte mai departe »

Test de singurătate – diagnostic pozitiv

foto Dacă vrei să te stabilești pe tărâmul tuturor posibilităților, să primești și tu un Green Card și să intri în rândul lumii, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci e un examen medical. Evident, americanii vor să se asigure că nu aduci în țara lor vreo boală care i-ar putea pune în pericol pe ceilalți, cum ar ... Citeşte mai departe »

Ciudățenii în America

foto Doar câteva lucruri fără prea mare însemnătate, pe alocuri comice (când nu mă scot din sărite), pe care le-am observat de când trăiesc aici. Nimeni nu-ți oferă șervețele la restaurant. În cele mai multe dintre ele găsești pe masă un șervet din pânză cu care trebuie să te descurci, chiar dacă mănânci un burger din care-ți curg toate sosurile ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus