luni , 2 august 2021

Arhivă etichete: Stephen King

Abonare RSS

Un gând: Stephen King

foto Citeşte mai departe »

„Misterul regelui”, de Stephen King. Despre telepatia și miturile scrisului

Foto: cognoscenti.wbur.org Nu este un manual despre cum să devii romancier, despre cum să scrii genial şi cum să câştigi milioane de dolari făcând asta, deşi autorul său cu asta se ocupă. Şi ar fi cel puţin grozav să putem să învăţăm şi noi, doar citind o singură carte, cum să procedăm să descoperim reţeta unui asemenea succes. „Dacă vreţi să ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: scriitori celebri și ritualurile lor

Foto: sites.psu.edu Cum și-a scris Jane Austen romanele pe care le citesc și astăzi cu nesaț oameni din lumea întreagă? Unde s-a născut Huckleberry Finn și în ce atmosferă își inventează poveștile Stephen King sau Haruki Murakami? Nu am fost singurii curioși să aflăm: Mason Currey, autorul cărții „Daily Rituals: How Artists Work”, s-a documentat și a adunat în acest ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: scriitori și pisicile lor

Aproape toate personajele lui Murakami au câte o pisică. Pisicile lui Hemingway din Key West, Florida, cele cu câte șase degete la o lăbuță, sunt de mult celebre. Pisoiul lui Cortázar, Theodor W.Adorno, a devenit personaj în toată regula în „Călătorie în jurul zilei în 80 de lumi”. Iar Bukowski amintește, în mai multe rânduri, în romanul său „Hollywood”, despre ... Citeşte mai departe »

Învingerea morții sau joaca de-a Dumnezeu: „Cimitirul animalelor”, de Stephen King

Există vreun om în stare să reziste tentației de-a se juca de-a Dumnezeu? Mai ales dacă la mijloc e viața cuiva drag? Cine ar rezista tentației de a aduce înapoi din lumea morților o persoană iubită, dacă ar ști că are la dispoziție mijloacele de a o face? Și ce poate fi mai rău decât moartea cuiva drag? Doar mortul ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus