vineri , 16 aprilie 2021

Arhivă etichete: suflet

Abonare RSS

Curățenie generală în stilul de viață

foto Când vine vorba de un stil de viață sănătos, stau de multe ori să mă gândesc ce ar presupune el pentru mine și viața mea. În momentul în care ai un job full time, cu termene limită și cu telefoane care nu contenesc, îmi dau seama că trece timpul, și pentru oricine timpul e prețios, mai ales dacă ai ... Citeşte mai departe »

Moment egocentric

foto Eu sunt copilul meu. Pe mine trebuie să mă cresc în fiecare zi, să mă educ, să mă disciplinez, să mă ascult, să mă alint. Pe mine trebuie să mă hrănesc, cu de-ale gurii şi cu de-ale inimii. Mie, celei însetate, îmi picur rouă pe buze. Deseori, sunt un copil obraznic, țip şi vorbesc urât cu mine. Apoi mă ... Citeşte mai departe »

Un câmp de inimi

foto Motto: And although my eyes were open, They might just as well have been closed. Annie Lennox, Whiter Shade Of Pale Am avut un vis în care ningea des, cu fulgi mari, ca nişte stele rotunjoare şi albe, peste un câmp. Şi fiecare fulg adăpostea câte o inimă roşie. Şi atât a nins, până ce câmpul s-a albit de tot, ... Citeşte mai departe »

„Diform”

Foto: Gregory Colbert Lumini şi umbre ni se încrucişează pe piept, se contopesc în vânătăi albe peste buze umede, peste cerneala ce necontenit ne iscăleşte sufletele. ~ Versuri de Ruxandra Enache ~ Citeşte mai departe »

Depresia de vară: cum o recunoaștem și ce ne ajută să o combatem

Vara este anotimpul vacanțelor şi al zilelor însorite petrecute alături de cei dragi, însă ce ne facem atunci când starea de spirit ne împiedică să ne bucurăm de toate acestea şi în schimb suntem copleşiţi de tristeţe, iritabilitate sau oboseală excesivă? Medicii specialişti au demonstrat că aceste stări, atât de similare cu melancolia de toamnă, se manifestă şi în perioada ... Citeşte mai departe »

Sanda Nicola: cinci lucruri dragi

Am invitat-o pe vedeta postului Digi 24 să ne dezvăluie care sunt cele mai dragi cinci lucruri ale sale. Iată ce n-a răspuns Sanda Nicola: Verigheta este singurul obiect de care nu mă despart niciodată, singurul pe care îl consider cu adevărat preţios. Ţin foarte mult la maşină. N-am ce face, e în ADN. (zâmbeşte) Bunicul meu e mecanic auto, ... Citeşte mai departe »

Ceaiuri care ne aduc buna-dispoziție

Se spune că viața nu e întotdeauna numai lapte și miere; problemele de zi cu zi, stresul profesional, întâmplările neplăcute prin care trecem cu toții și chiar simplele astenii provocate de trecerea de la un anotimp la altul, ne pot alunga buna-dispoziție. Tocmai pentru astfel de zile, există remedii naturiste ce ne pot fi de ajutor. Iar viața ni s-ar ... Citeşte mai departe »

Studiu despre fericire: longevitatea, influențată decisiv de starea sufletească

Longevitatea este profund influenţată de bunăstarea sufletească, susţin cercetătorii de la Universitatea Illinois, care au ajuns la concluzia că oamenii optimişti trăiesc mai mult. Explicaţia e simplă: fericirea este asociată cu sănătatea, prin faptul că reduce cantitatea de hormoni ai stresului şi întăreşte sistemul imunitar. Totodată, ca pentru a sublinia teoria de mai sus, specialiştii au remarcat, după analiza a ... Citeşte mai departe »

Nuami Dinescu: Cinci mari plăceri

Am provocat-o pe Nuami Dinescu la o suită de mărturisiri de suflet, așa cum ea știe cel mai bine să facă. Iar actrița ne face s-o iubim și mai mult, pentru frumusețea spirituală pe care ne-o oferă cadou, prin fiecare cuvânt pe care l-a așezat în destăinuirea ei. Nuami Dinescu, despre cinci dintre cele mai mari plăceri ale sale: Să ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus