sâmbătă , 26 septembrie 2020

Arhivă etichete: tablou

Abonare RSS

„Și”: poem de Laurențiu-Ciprian Tudor

…și hainele de prin dulapuri se iubeau și-azurul ce-l din ochi poeții-l beau poet și eu mă-mbăt nemăsurat și gura ca mușcata ți-am mușcat tot trupul ți-am arat pe înserat descreierat. de-atâta abur și de-atât vârtej s-au tot iubit și frunzele pe vrej și toată noaptea am rămas sudați și treji. Laurențiu-Ciprian Tudor, poem după un tablou de Alex Alemany Citeşte mai departe »

Un tablou de Paul Cézanne, vândut la licitație cu peste 41 de milioane de dolari

Tabloul „Les pommes”, de Paul Cézanne, a fost vândut cu 41,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, marţi seară, la New York. Pictura, realizată în perioada 1889-1890, era una dintre principalele opere scoase la vânzare la această licitaţie de artă modernă şi impresionistă organizată de casa Sotheby’s. Lucrarea a fost estimată la un preţ cuprins între ... Citeşte mai departe »

Un tablou de Ștefan Luchian, adjudecat la licitație cu 100.000 de euro

Tabloul „Primăvară” sau „Două muze”, semnat de Ştefan Luchian, a fost adjudecat miercuri seara, la licitaţia Art Nouveau şi Romantism, organizată de Artmark în Capitală, la preţul de 100.000 de euro. Lucrarea a intrat în licitaţie la preţul estimativ de 100.000 – 200.000 de euro. Ea s-a aflat vreme de cinci generaţii în colecţia familiei Vlădescu-Tocineanu şi a aparţinut iniţial ... Citeşte mai departe »

Un bărbat acuzat că a furat o acuarelă de Dali, arestat la New York

Un bărbat acuzat că a furat, în vara anului trecut, o acuarelă semnată de Salvador Dali, a fost arestat recent de autoritățile americane, pe aeroportul JFK din New York, a anunțat procuratura din Manhattan. Phivos Istavrioglou, în vârstă de 29 de ani, de naţionalitate greacă, a fost după ce a fost atras pe teritoriul american printr-o invitaţie primită de la ... Citeşte mai departe »

O pictură de Adrian Ghenie s-a vândut cu 140.000 de euro, la Sotheby’s

Lucrarea „Dr.Mengele 2”, semnată de pictorul român Adrian Ghenie, a fost vândută cu 140.747 de euro la Licitația de artă contemporană care a avut loc marți, la Londra, sub egida Sotheby’s, informează casa Artmark. La recentul eveniment, Adrian Ghenie s-a aflat printre marile nume ale artei contemporane, alături de Francis Bacon, Jean-Michel Basquiat, Mark Rothko şi Gerhard Richter, acesta din ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus