miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Theodor Aman

Abonare RSS

Lucrări de Theodor Aman, într-o carte de colorat pentru copii

O parte din lucrările pictorului Theodor Aman au fost incluse recent într-o carte de colorat pentru copii, care se va lansa ziua de vineri, 11 august, de la ora 12:00, la Muzeul Municipiului București. Cartea de colorat dezvăluie într-o manieră prietenoasă și creativă detalii despre maestrul Theodor Aman, relatate de către fiica adoptivă a acestuia, soprana Zina de Nory. Volumul ... Citeşte mai departe »

O pictură de Aman, crezută dispărută vreme de 80 de ani, repatriată din Ungaria

„Orientală”, de Theodor Aman, și-a găsit drumul înapoi spre România. Acum, opera se licitează la Artmark. 1939 Început de an deloc promițător. Agitat. Revista americană „Time” îl alege pe Adolf Hitler omul anului. 15 martie. Trupele germane cotropesc Cehoslovacia, iar în România se decretează mobilizare generală. Pe întreg teritoriul țării au loc manifestații în sprijinul Cehoslovaciei. Evenimentele se îndreaptă rapid ... Citeşte mai departe »

Record pentru o pictură de Theodor Aman, la o licitație Artmark

Capodoperele miniaturale ale pictorului Theodor Aman au rescris istoria Vechilor Maeştri pe piaţa de artă, odată cu Licitaţia Colecţiei Dr. Ioan Chisăliţă. În seara de 28 mai, la Artmark s-a înregistrat un nou record pentru o operă de Aman: 42.500 de euro, pentru tabloul de mici dimensiuni (23.5 x 14 cm) intitulat „Veneţiană”. Surpriza serii pentru iubitorii de artă de ... Citeşte mai departe »