luni , 2 august 2021

Arhivă etichete: Tiberiu Soare

Abonare RSS

Soprana Viorica Cortez, invitată la Sala Radio, într-o gală care îi este dedicată

Supranumită „Carmen a secolului XX”, Viorica Cortez, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile, cu o carieră internaţională pe toate scenele importante ale lumii, va cânta la Sala Radio într-o gală extraordinară care îi este dedicată. Gala Aniversară „Viorica Cortez şi prietenii” marchează împlinirea a 50 de ani de când artista a câștigat Concursul Internaţional de ... Citeşte mai departe »

Concert aniversar Richard Strauss: Tiberiu Soare dirijează „Aşa grăit-a Zarathustra”

Cine nu a văzut celebrul film al regizorului Stanley Kubrick „Odiseea spaţială 2001” şi nu a fost uimit de asocierea sonoră inedită între „Dunărea albastră” – valsul lui Johann Strauss fiul – şi „Aşa grăit-a Zarathustra”, poemul simfonic al lui Richard Strauss? Cu prilejul aniversării a 150 de ani de la naşterea compozitorului RICHARD STRAUSS, în anul care îi este ... Citeşte mai departe »

Tiberiu Soare aduce „Spărgătorul de nuci” la Sala Radio

„Muzica baletului Spărgătorul de Nuci este o invitaţie de a vedea lumea altfel: ca pe un tărâm mult mai vast decât am fi crezut, populat de niște uriaşi binevoitori din a căror limbă înţelegem mai puțin de jumătate; un loc în care sensurile cuvintelor magic şi banal sunt complet inversate şi unde jucăriile au suflet şi personalitate. Este invitaţia de ... Citeşte mai departe »

Tiberiu Soare: „Nu cred că cineva care nu a trecut printr-o mare iubire poate dirija într-adevăr”

Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că alegerea de a rămâne să facă muzică în România este una deliberată. Artistul vorbeşte despre începuturile sale muzicale, despre maeştri, despre modul în care un şef de orchestră „plămădeşte”’ muzica, studiind îndelung partitura şi repetând alături de colegii săi de ansamblu. Dirijorul vorbeşte şi despre ... Citeşte mai departe »

Victor Rebengiuc şi Tiberiu Soare, împreună pe scena Sălii Radio

Victor Rebengiuc şi Tiberiu Soare reprezintă două generaţii diferite în artele spectacolului în România. Curajul în a aborda noi dimensiuni ale complexului domeniu în care evoluează îi aduce împreună pe scenă în Peer Gynt de Grieg, la Sala Radio, pe 11 octombrie (19.00), în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio (ONR). O pleiadă de mari artişti vor putea fi admiraţi la Sala Radio ... Citeşte mai departe »

Orchestra Naţională Radio, Tiberiu Soare, Gabriel Croitoru şi Horia Mihail, invitaţi la festivalul de la Balcic

După o stagiune care a purtat Orchestrele şi Corurile Radio România spre frumoase meridiane ale lumii, punctul culminant constituindu-l participarea la cel mai longeviv festival de muzică din China – Shanghai Spring International Music Festival – în aşteptarea unei noi stagiuni pline de evenimente, Orchestra Naţională Radio va poposi pe malul Mării Negre, într-un loc încărcat de semnificaţii: Balcic. Sâmbătă, ... Citeşte mai departe »

Orchestra Naţională Radio a dus muzica lui Enescu la Shanghai

Muzica lui Enescu a entuziasmat publicul de la Shanghai Oriental Art Center în interpretarea Orchestrei Naționale Radio (ONR). Un adevărat eveniment al superlativelor, concertul a avut loc vineri, 17 mai, într-una dintre cele mai reprezentative şi mai moderne săli de concert din China:  Shanghai Oriental Art Center, scenă inaugurată în 2005 printr-un concert susţinut de Filarmonica din Berlin. Evenimentul s-a ... Citeşte mai departe »

Orchestra Naţională Radio, invitată să cânte Enescu la Shanghai Spring International Festival

Într-una dintre cele mai mari metropole ale planetei – Shanghai (China) – univers fascinant în care se întâlnesc influenţe din toate culturile lumii, muzica lui Enescu va răsuna graţie Orchestrei Naționale Radio (ONR). Şi pentru că este vorba despre un eveniment al superlativelor, concertul special oferit de ONR la Shanghai va avea loc vineri, 17 mai într-una dintre cele mai ... Citeşte mai departe »

La invitaţia Angelei Gheorghiu, Tiberiu Soare va dirija Orchestra Filarmonică Regală din Londra

În seria concertelor pe care Angela Gheorghiu le susţine alături de artişti români pe marile scene ale lumii, vineri, 10 mai, dirijorul şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Tiberiu Soare, şi tenorul Teodor Ilincăi – care se bucură de o frumoasă carieră internaţională – vor fi invitaţii celebrei soprane la Royal Festival Hall din Londra, alături de Royal Philharmonic Orchestra. ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus