vineri , 1 decembrie 2023

Arhivă etichete: Transilvania

Abonare RSS

Unde să te pierzi în Transilvania: Cetatea Râșnov

Sunt în Transilvania multe locuri în care ne-am putea pierde, preț de câteva ore, doar pentru frumusețea ideii de a ne afla departe de tot ce trăim în mod obișnuit. Dintre toate, preferat rămâne un loc lângă care, practic, am crescut și pe care l-am vizitat de mai multe ori, dar niciodată ca până de curând, în vacanța pe care ... Citeşte mai departe »

Februarie la Vulcan

foto: Harry Rona Imagine surprinsă în februarie 2017, în pădurea de la marginea comunei Vulcan, din județul Brașov. Citeşte mai departe »

Iarna, la mine acasă

Cu Stefi, la Vulcan, în iarna cea teribilă a lui 2014 Acolo unde cred că ești Nici trenurile nu străbat Acolo ca de sticlă par Pădurile de brad brumat. Vă promit, n-o să fie unul dintre textele mele de jelanie după acasă. Mi-e dor de ai mei și de pădurea din Vulcan și de căței și pisici și de mesteacănul ... Citeşte mai departe »

Reverie despre acasă

Am avut un vis – nu, n-a fost vis, a fost o reverie care mi-a apărut așa, din senin, în prima noapte pe care am petrecut-o aici, în apartamentul unde tocmai ne-am mutat, era trecut de 3:00 și nu puteam nicicum să dorm, Paul respira adânc lângă mine, iar eu stăteam lungită în pat, aproape suspendată în aer, aveam senzația ... Citeşte mai departe »

Apus de soare în Transilvania

Câteva fotografii (fără editări) pe care le-am făcut cu mulți ani în urmă, la mine acasă, în Transilvania. Eram la plimbare prin pădure, în satul meu, Vulcan, din județul Brașov, la apus. Cum arată aceste locuri iarna, vedeți aici. Citeşte mai departe »

Vulcan, Brașov: acasă la mine, prin ochii lui Cătălin Caciuc

Dragilor, asta-i cea mai emoționantă fotografie pe care am văzut-o în ultima vreme! Nu doar pentru că sunt departe de casă și tind să idealizez Europa și mai ales locul în care m-am născut, ci mai ales pentru că imaginea asta surprinde satul meu așa cum îl vedeam eu când eram mică. Și așa cum îl văd și acum cu ... Citeşte mai departe »

Cum am învățat, în trei luni, o limbă pe care o uitasem

foto Maică-mea începuse să aibă probleme serioase de comunicare cu mine, când aveam vreo trei-patru ani. Pentru că-mi petreceam jumătate din zi în casa dădacei mele săsoaice, unde se vorbea numai germană, acasă încropeam o combinație bizară de română cu nemțească, din care mama nu pricepea atunci prea multe. Ce să înțelegi când copilul îți spune „vreau Mark”?! „Mark”, sau ... Citeşte mai departe »

In Transylvania: festival de basm, în zona turistică Drăguș

Zona turistică Drăguş – Sâmbăta, 20-23 august 201 În Ţară Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania. Nu doar muzica este elementul cheie al evenimentului, deşi la ediţia din 2015 vor veni trupe dintre cele mai cunoscute, de la ... Citeşte mai departe »

Prima ninsoare în Georgia

În Georgia ninge foarte rar, de regulă în februarie. Acum vreo două zile a nins pentru prima oară iarna asta, dar – cum să vă spun – n-a fost tocmai o ninsoare. Până și zăpada e diferită aici, oricât de ciudat ar suna! Ai impresia că e zăpadă artificială, ceva asemănător cu ce se folosește în filme; e ușoară și ... Citeşte mai departe »

Cultura săsească, celebrată într-o expoziţie dedicată la Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Asociaţia Renascendis vă invită joi, 12 decembrie, orele 17.00 la vernisajul expoziţiei „Resturi şi rosturi. Saşii în Transilvania: o istorie comună”, care are loc la sediul muzeului, sala Laolaltă (expunerea permanentă, etajul I). Expoziţia îşi propune să aducă publicul bucureştean în contact cu mărturii şi fragmente de memorie materiale şi imateriale ale civilizatiei saşilor ... Citeşte mai departe »