luni , 19 aprilie 2021

Arhivă etichete: tratament depresie

Abonare RSS

Cum putem preveni reapariţia depresiei: plan de atac al recidivei

Foto: www.iran-daily.com Recuperarea în urma unei depresii este un proces îndelungat şi dificil. Din nefericire, aproximativ 50% dintre oamenii care au trecut printr-un episod depresiv major vor recidiva, iar şansele cresc dacă au avut mai mult de un astfel de episod (conform American Psychiatric Association, 2000). Riscul de a interveni o recidivă variază în funcţie de severitatea simptomelor şi a istoricului ... Citeşte mai departe »

Bolile cardiovasculare asociate cu depresia cresc de două ori riscul producerii unui infarct

La nivel mondial, depresia constituie o problemă majoră de sănătate, fiind prezentă la aproximativ 20% dintre pacienţii cu boli cardiace. Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) preconizează că până în anul 2020 depresia va fi a doua cauză de mortalitate și dizabilitate în lume, primul loc fiind ocupat de bolile cardiovasculare care provoacă decesul a 17 milioane de oameni anual. Persoanele ... Citeşte mai departe »

Depresia de vară: cum o recunoaștem și ce ne ajută să o combatem

Vara este anotimpul vacanțelor şi al zilelor însorite petrecute alături de cei dragi, însă ce ne facem atunci când starea de spirit ne împiedică să ne bucurăm de toate acestea şi în schimb suntem copleşiţi de tristeţe, iritabilitate sau oboseală excesivă? Medicii specialişti au demonstrat că aceste stări, atât de similare cu melancolia de toamnă, se manifestă şi în perioada ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus