duminică , 17 octombrie 2021

Arhivă etichete: tratament

Abonare RSS

Propolisul, medicament natural: ce afecțiuni calmează

Numit şi „penicilină românească” sau „clei de albine”, propolisul este cel mai preţios produs apicol, apreciat pentru diversitatea sa de acţiuni terapeutice. Minunea prelucrată de albine are efect bactericid, antiinflamator, antiseptic, antiparazitar, cicatrizant şi regenerator. De aceea, este considerat unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale. Propolisul constă într-un melanj interesant de substanţe răşinoase, prelucrat de albine după colectarea unor ... Citeşte mai departe »

Uleiurile esenţiale, minuni naturale pentru sănătate și frumusețe

Folosite în medicina naturistă şi în cosmetică, uleiurile esenţiale au proprietăţi curative deosebite, care le-au transformat în remedii foarte apreciate. Uleiurile esenţiale se obţin din plante prin trei metode: presarea, distilarea şi extracţia cu solvenţi, fiecare potrivită pentru tipul de plantă ales. Pentru că în timp şi-au demonstrat eficacitatea, paleta lor de utilizări a devenit tot mai vastă. Astfel, uleiurile ... Citeşte mai departe »

Doar 20% dintre pacienții cu scleroză multiplă din România primesc tratament

În România, din cauza fondurilor insuficiente, pacienţii cu scleroză multiplă sunt nevoiţi să aştepte peste 12 luni pentru a beneficia de un tratament compensat de către stat. În acest timp, boala progresează într-un ritm rapid, şi handicapul devine din ce în ce mai sever. Costul tratamentului este de circa 15,000 euro pe an pentru un pacient, bani pe care aceștia ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus