duminică , 25 iulie 2021

Arhivă etichete: turism

Abonare RSS

Oază de liniște și frumusețe: portul din Madeira

Dacă nu vă puteți lua o vacanță chiar acum, încercați un exercițiu de imaginație care să vă aducă puțină liniște interioară: sunteți chiar aici, în portul din Madeira, în mijlocul acestui peisaj parcă desprins dintr-o ilustrată. Așteptați să vă îmbarcați într-o călătorie nouă, suprinzătoare. Sau așteptați pe cineva drag, care urmează să coboare curând dintr-un vaporaș. Și fiecare moment în ... Citeşte mai departe »

„Conace și pensiuni din România”: un popas înăuntru

De ceva timp se face simțită o direcție nouă în arhitectura românească modernă și în turismul local, care merge pe revalorificarea caselor tradiționale și a spiritului locului.  Volumul Conace și pensiuni din România – apărut în colecția „igloobest” a editurii igloomedia – prezintă 19 astfel de proiecte, majoritatea din Transilvania, dar și câteva din Muntenia, Moldova sau Dobrogea. Foste case ... Citeşte mai departe »

Top 10 cele mai urâte orașe din lume

Nu-i toată lumea frumoasă și demnă de văzut. Sunt locuri unde călătorim cu entuziasm și nerăbdare, sperând că ne vor îmbogăți viețile prin frumusețea lor. Dar, din când în când, descoperim că orașe celebre, pe care poate am visat o viață să le vizităm, nu-și merită faima și nici efortul nostru de a străbate mări și oceane. Editorii site-ului ucityguides.com ... Citeşte mai departe »

Cristian Tabără prezintă obiective turistice de găsit „Exclusiv în România”

Din 27 aprilie, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian ... Citeşte mai departe »

La Dolce Vita: 10 lucruri pe care să le faci la Roma

Capitala Italiei e considerată un muzeu în sine, care se poate lăuda cu 3000 de ani de istorie a civilizației vestice. Dar, deși monumentele sale antice și comorile artistice sunt cele care-i atrag pe vizitatori, orașul are un farmec unic grație numeroaselor piazza, unde musafirii se pot opri la câte un popas aromat, pe terasa unuia dintre renumitele sale cafenele ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus