duminică , 25 iulie 2021

Arhivă etichete: Umberto Eco

Abonare RSS

Scriitorul Umberto Eco a murit

foto Scriitorul și filosoful italian Umberto Eco, cunoscut mai ales pentru cartea sa „Numele trandafirului”, a murit vineri, la vârsta de 84 de ani, de cancer. Familia sa a declarat, citată de BBC, că scriitorul s-a stins din viață în locuința sa din Piața Castello, din Milano.  Umberto Eco, de asemenea autor al cunoscutului roman „Pendulul lui Foucault”, a continuat în ... Citeşte mai departe »

Cafeaua din cărți: 25 de fragmente aromate

foto Știm clișeul ziaristului stresat, care-și scrie febril articolul în timp ce trage din țigara fumegândă în colțul gurii și mai ia câte o gură de cafea, rugându-se ca gazeta să întârzie puțin înainte să fie trimisă la tipar. Poate că singurul clișeu care-l întrece e cel al scriitorului solitar, așezat în fața mașinii de scris, tot cu o țigară ... Citeşte mai departe »

Umberto Eco: „Internetul l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”

foto Scriitorul italian Umberto Eco a făcut o analiză scurtă a epocii social media pe care o traversăm, punctând principalul ei punct slab (și periculos): televiziunea și internetul, cu rețelele sociale aflate în plină creștere, dau putere „unor legiuni de imbecili”, ridicați azi la rang de „purtători de adevăr”. „Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus