miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Valentin Uritescu

Abonare RSS

Valentin Uritescu: „N-am fost și nu voi fi sărac niciodată”

foto: Alex Tudor/Agerpres Într-un prețios portret la care a fost de acord să participe, domnul Valentin Uritescu vorbește – cu autenticitatea pe care i-o cunoașteți – despre lucruri care-i descriu starea actuală de spirit. Artistul nu-și cosmetizează mărturisirile nici azi, gândul de a da bine la public nu-l interesează câtuși de puțin. Este, pur și simplu, el: actor memorabil, povestitor ... Citeşte mai departe »

Valeria şi Valentin Uritescu, împreună de 50 de ani: „Am fost fiinţe pereche”

Fotografii de Mircea Popa, realizate acasă la familia Uritescu, în 2011 Într-o lume în care idilele se încheagă şi se destramă peste noapte, e uimitor să auzi că doi oameni rezistă unul lângă celălalt vreme de 50 de ani. Nu, n-au fost toți numai flori și fluturași în stomac, iar cei doi eroi ai poveștii noastre de azi nici nu încearcă ... Citeşte mai departe »

Valentin Uritescu: cinci filme preferate

„Îți dai seama ce greu îmi este să aleg doar cinci?”, ne-a spus actorul Valentin Uritescu, atunci când i-am făcut invitația de a realiza un top 5 al filmelor sale preferate. Iată alegerile celebrului artist, care în stagiunea aceasta poate fi văzut jucând în piesa „Spitalul de nebuni”, la Teatrul Metropolis din Capitală. Valentin Uritescu: Unul dintre filmele care mi-au ... Citeşte mai departe »

Valentin Uritescu lansează cea de-a doua carte, „Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”

Actorul Valentin Uritescu își lansează, astăzi, la Bookfest, cea de-a doua sa carte, intitulată „Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”, apărută la editura Humanitas. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00, la Romexpo. „Paginile de amintiri ale lui Valentin Uritescu miros a prospeţime şi candoare. Uritescu nu e cochet sau complezent cu sine şi nu-şi fardează ... Citeşte mai departe »

„Așa sunt eu, prost”, prima carte a lui Valentin Uritescu

„Eu scriu aceste rânduri fără să fac pe scriitorul, fără să arăt cât sunt de cult şi de deştept… Nu! Eu vreau să vedeţi cât sunt de prost, adică aşa cum sunt de-adevăratelea. De aceea nu schimb nimic, nu ascund nimic, nu înfrumuseţez nimic…” Valentin Uritescu Valetin Uritescu mi-a declarat, anul trecut, că lucrează cu răbdare și migală la volumul ... Citeşte mai departe »