vineri , 28 februarie 2020

Arhivă etichete: vegetarian

Abonare RSS

La ce schimbări să te aștepți dacă renunți la carne

Ați putea crede că e o schimbare colosală în viața cuiva, și este, dar nu se manifestă în felul în care mi-l imaginam. Să vă spun sincer, nu s-a întâmplat nimic spectaculos, peste noapte, când am încetat să mai mănânc carne. Nici nu mă așteptam să se întâmple mare lucru, pentru că n-am făcut pasul ăsta din motive ce ar ... Citeşte mai departe »

Ce mănânc de când am renunțat la carne

Vreau să încep cu o bucurie mare-mare, ce trebuie neapărat dată mai departe: de când am scris acest articol, în care vă spuneam că am renunțat la carne, două persoane mi-au scris că au făcut același lucru, inspirate de ce au citit. Mi se pare extraordinar că s-a întâmplat asta, mai ales că eu nu v-am scris de pe vreun ... Citeşte mai departe »

De ce nu mai mănânc carne (și de ce am mâncat, până de curând)

Acasă, în curtea de la Vulcan, cu prietenul meu bun, Lache Un bol mic cu supă și o felie de pâine prăjită cu unt. Un baton de cereale și ciocolată cu proteine, înainte de antrenament – nu că mi-ar păsa așa tare de proteine, pur și simplu mi-era poftă de ceva dulce. După sport, o porție mare de tofu și ... Citeşte mai departe »

Ce ar trebui să conțină alimentația unui vegetarian

foto Nu sunt puţine studiile care au încercat să dovedească faptul că diferitele tipuri de vegetarieni au avantaje în fața omnivorilor: de la riscul scăzut de a dezvolta hipertensiune arterială, diabet, cancer chiar, până la o speranţă mai mare de viaţă. Asta spune cea mai amplă cercetare realizată până acum şi publicată în „Journal of the American Medical Association”. Cercetarea ... Citeşte mai departe »

Deliciu chinezesc: supă cu legume şi tofu sărat

Ador mâncarea asiatică, în special cea chinezească. Azi vă propun o supă cu legume şi tofu. Sunt multe variante, dar acum haideți să încercăm rețeta aceasta! Aproximativ un litru de apă se pune la fiert, împreună cu două linguriţe de legume deshidratate de tip vegeta. Nu au E-uri şi alte chimicale şi se folosesc când vrem să gătim ceva rapid. ... Citeşte mai departe »

Femeia care degusta mâncarea lui Hitler, pentru a se asigura că nu era otrăvită: „Nu aveam încotro”

Timp de doi ani, Margot Woelk și-a riscat viața, alături de alte 15 femei, gustând din mâncarea preparată pentru Adolf Hitler, pentru a verifica dacă aceasta nu era otrăvită. Femeia, azi în vârstă de 95 de ani, a fost aleasă de SS, în 1942, după ce fusese evacuată din Berlin către satul prusac Gross Partsch, unde i s-a dat sarcina ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus