luni , 2 august 2021

Arhivă etichete: vernisaj

Abonare RSS

„Artă pentru popor? Plastica oficială românească între 1948-1965”, la MNAR

Muzeul Național de Artă al României vă invită joi, 8 decembrie, începând cu ora 18.00, la vernisajul expoziției „Artă pentru popor? Plastica oficială românească între 1948-1965” care va avea loc la parterul Galeriei Naționale. Dedicată realismului socialist, expoziția își propune să analizeze traseul plasticii româneşti în perioada 1948–1965, punctând aspectele stilistice şi metamorfoza survenită la acest nivel. `Arta plastică realizată ... Citeşte mai departe »

„Arta momentului”: expoziție de pictură la Galeria Elite Prof Art

Titlul expoziţiei organizată în această perioadă de Galeria de Artă Elite Prof Art – „Arta momentului”– are darul de a aduce în atenţia prezentului momente de timp de-a lungul istoriei, aşa cum au fost ele surprinse în prezentul subiectiv al fiecărui artist. De-a lungul timpului, pictura românească a ocupat fără îndoială un loc de prim rang în cadrul artei universale. ... Citeşte mai departe »

„Nu contează!”: Expoziție de fotografie Szidonia Veres, la Galeria KronArt

Şi totuşi, contează foarte mult. Pentru că Szidonia Veres, crescută – la propriu – în galeria braşoveană KronArt este deja, în ziua majoratului, la a doua expoziţie fotografică. Şi nu vorbim (aşa cum s-a remarcat, de altfel, la vernisaj) de o precocitate ostentativă, ci mai degrabă de o maturitate artistică menită să ne şi să o pună pe gânduri. Tandemul ... Citeşte mai departe »

Eva Daniel a vernisat expoziția „Zâmbetul Pământului”, la Galeria KronArt

Pictori, scriitori, jurnaliști și alți iubitori de artă și-au dat întâlnire, marți după-amiază, la Galeria KronArt din Brașov, pentru a lua parte la vernisajul expoziției „Zâmbetul Pământului”, semnată de Eva Daniel. Realizate într-o tehnică nouă, numită „Hillman”, lucrările artistei Eva Daniel au atras atenția tuturor celor prezenți, care le-au admirat îndelung capacitatea de a se „transforma” în funcție de unghiul ... Citeşte mai departe »

Pictură multidimensională la KronArt: vernisaj al artistei suedeze Eva Daniel

Galeria brașoveană KronArt, patronată de maestrul Gabriel Stan, se pregătește pentru un nou eveniment: vernisajul expoziției de pictură multidimensională „Zâmbetul Pământului” – semnată de artista suedeză Eva Daniel – care va avea loc marți, 3 decembrie, de la ora 13.00. Eva Daniel lucrează într-o tehnică nouă, necunoscută, numită „Hillmann”, care induce privitorului iluzia că picturile sunt vibrante, în mișcare. Tocmai ... Citeşte mai departe »

„Drumuri și margini de cuvânt în Transilvania”. Expoziție de fotografii de Monica Bărăgan

Prin artă îţi regăseşti adevăratele sentimente şi te întâlneşti cu latura ta reală. Sufletul şi inima se deschid, eliberând creativitate şi imaginaţie, care se îmbină în creaţia finală. Galeria Kron-Art i-a dăruit Monicăi Bărăgan ocazia de a-şi găsi cheia creaţiei prin trei expoziţii de artă fotografică. Cea mai recentă dintre ele nu este doar o expoziţie simplă, este mai mult ... Citeşte mai departe »

Vernisaj Claudiu Ciobanu: „Reborn” la Noaptea Albă a Galeriilor, la Imbold

Vineri, 24 mai, între orele 19:00 – 04:00, Imbold, Galeria prezintă vernisajul Claudiu Ciobanu: “Reborn”, parte din circuitul Noaptea Albă a Galeriilor. După mai multe expoziții naționale și internaționale, Claudiu Ciobanu revine cu un proiect în care re-nașterea devine laitmotiv. Proiectul „Reborn” face referire la un episod din Legendele Olimpului, şi anume la făurirea „Pandorei”, prima femeie din lume, creată ... Citeşte mai departe »

Ștefania Nistoreanu, despre vernisajul expoziției sale, Quantic: „A fost un manifest pentru libertatea și curajul de a visa”

Personalități locale, muzicieni, actori, jurnaliști sau pur și simplu, iubitori de frumos au răspuns afirmativ invitației la vernisajul expoziției „Quantic”, semnată de Ștefania Nistoreanu, care a avut loc sâmbătă, 18 mai, la Palatul Brukenthal din Avrig. Evenimentul a reprezentat un prilej de relaxare și totodată, unul de reflecție pentru toți cei prezenți, grație temelor inedite propuse de artistă prin picturile ... Citeşte mai departe »

Vernisajul „Două planuri”, semnat de Victor Fota, la Galeria Imbold

Galeria Imbold prezintă prima expoziție personală a unuia dintre cei mai promițători pictori tineri români: Victor Fota – „Două planuri”, joi, 11 aprilie, de la orele 20:00. Victor Fota, artist si tânăr absolvent al Universitații de Arte din București, îşi prezintă prima colecţie de tablouri inspirate din concepte ale științei fizicii (primul plan) și o miniserie de personaje din ideologia ... Citeşte mai departe »

Ștefania Nistoreanu: „Eu cred în darul meu și vreau să las în urmă lucruri care să facă lumea mai frumoasă”

Pictorița Ștefania Nistoreanu își va prezenta arta, începând de astăzi 28 martie și până pe 29 aprilie, pentru prima oară peste hotare, în cadrul unei extraordinare expoziții organizate la Budapesta de Galeriile „Transilvania” din Brașov, prin Institutul Cultural Român.   „Pentru mine este un moment însemnat în carieră, probabil că este cel mai important, având în vedere că particip pentru ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus