luni , 19 aprilie 2021

Arhivă etichete: Vier Pfoten

Abonare RSS

S-a adoptat legea care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri

foto Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri, cu excepţia câinilor, cailor, delfinilor şi a unor păsări exotice. Proiectul de lege, inițiat de Remus Cernea, a fost admis cu 201 de voturi „pentru”, șapte „împotrivă” şi 58 de abţineri. „Se interzice folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate ... Citeşte mai departe »

Animalele de circ nu sunt în vacanță pe litoral! Cum se poate schimba legislația

Locul animalelor sălbatice nu este la circ, ci în mediul lor natural. Asta vor învăța sute de copii aflați în vacanță pe litoral, unde se întâlnesc zilele acestea cu membrii echipei VIER PFOTEN porniți în campania „STOP IT! Fără sălbatice în circuri”. Voluntarii campaniei vor fi prezenți în stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Saturn și 2 Mai, unde vor împărți broșuri ... Citeşte mai departe »

Transferați la Lionsrock: Vier Pfoten salvează încă cinci lei din România

foto Cinci lei, care în ultimii ani au fost ținuți în captivitate în grădina zoologică de la Baia Mare, vor fi transferați la rezervația Lionsrock din Africa de Sud, sub îngrijirea organizației pentru protecția animalelor Vier Pfoten. Petrică, Lavinia si Lidia s-au născut în captivitate, ca sute de alți semeni de-ai lor destinați să distreze publicul nesățios de la circ. ... Citeşte mai departe »

În sfârșit, cineva își face griji pentru caii și măgarii maltratați în orașul turistic Petra

Orașul Petra din Iordania este una dintre cele mai populare și mai frumoase locuri turistice din Orientul Mijlociu. În fiecare an, sute de mii de turiști vizitează așezarea săpată direct în stâncă, din mijlocul deșertului, care e inclusă în Patrimoniul Universal și declarată una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. De o importanță vitală pentru industria turistică din zonă sunt ... Citeşte mai departe »

Vier Pfoten îi cere lui Ion Țiriac oprirea masacrului și înființarea unei rezervații de animale la Balc

Foto: mesagerulromanesc.info Cu ocazia celei de-a zecea ediții a tradiționalei vânători de mistreți de la Balc, organizația Vier Pfoten  transmite omului de afaceri Ion Țiriac și distinșilor săi invitați următorul mesaj: „Schimbă ținta! Adevărații campioni câștigă trofee, nu le împușcă”. Mesajul este însoțit și de propunerea ca domeniul de vânătoare de la Balc să fie transformat în rezervație pentru animale sălbatice. „Considerăm că, ... Citeşte mai departe »

Spre Africa! O viață mai bună pentru cinci lei dintr-o grădină zoologică desființată

Soarta a cinci feline mari de la o fostă grădină zoo din România va cunoaște în curând o îmbunătățire majoră. Lidia, Lavinia, Petrică, Tarhon și Mărin – cinci  lei de la fosta grădină zoo din Baia Mare – vor fi transferați de organizația VIER PFOTEN în sanctuarul LIONSROCK din Africa de Sud, unde își vor petrece restul vieții într-un habitat adaptat ... Citeşte mai departe »

Vier Pfoten a lansat campania de sterilizare a câinilor din localitățile din jurul Bucureștiului

Fundația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN a lansat astăzi o amplă campanie de sterilizări gratuite pentru câinii cu și fără stăpân din localitățile din jurul Bucureștiului, pentru a reduce numărul abandonurilor și înmulțirea câinilor de pe străzi. Deși, potrivit legii sterilizarea și înregistrarea câinilor de rasă comună este obligatorie, un recent sondaj realizat de Mercury Research arată că doar 26% ... Citeşte mai departe »

Și animalele sinistrate au nevoie de ajutor! Trei tone de furaje au ajuns la Vaideeni, după inundații

Foto: Mihai Vasile/VIER PFOTEN O echipă de intervenție rapidă a VIER PFOTEN a fost trimisă în comuna vâlceană Vaideeni, lovită de inundații, pentru a acorda primul ajutor animalelor și oamenilor afectați de catastrofă. Localnicii au primit încă de ieri peste trei tone de furaje pentru animale, urmând ca echipa să distribuie alte două tone în cursul zilei de astăzi. Viitura ... Citeşte mai departe »

Ajutor de urgență pentru urșii ţinuţi ilegal de fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici

O echipă a organizației internaționale VIER PFOTEN a acordat asistență și a îmbunătățit în ultimele zile situația celor cinci urși bruni ținuți în condiții improprii şi ilegale la reședința de iarnă a fostului președinte Viktor Ianukovici. După zile în care nu au fost nici măcar adăpaţi, urșii au primit fructe proaspete, legume și apă. Urșii sunt ținuți în condiții total ... Citeşte mai departe »

Cățelușa Valentina, salvată după ce a stat o săptămână în canal

O cățelușă fără stăpân a fost salvată în cursul zilei de luni, 17 februarie, după mai bine de o săptămână în care a zăcut pe fundul unui canal adânc de 6 metri, din comuna Popești Leordeni. Salvatorii de la Adăpostul Speranța spun că animalul a fost aruncat în canal având agățat de gât un sac plin cu pietre (vezi foto). ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus