sâmbătă , 5 decembrie 2020

Arhivă etichete: Vincent van Gogh

Abonare RSS

Ce am văzut și de ce m-aș muta la Washington

E trecut de 1:00 noaptea și sunt zdrobită de oboseală, dar vreau să vă scriu acum câteva rânduri despre Washington DC, cât e încă proaspăt în mintea mea. Acum câteva ore, încă mă plimbam pe străzile lui, uitându-mă la clădiri, oameni și căței – fiecare a treia persoană din Washington are un cățel, așa că mi-am făcut mulți prieteni zilele ... Citeşte mai departe »

Încă puțin despre cum își tratează americanii clienții

foto: Adam Jang Vă aduceți aminte când v-am povestit despre experiența mea cu Nike? Am și acum o mare admirație pentru felul în care au răspuns și cred că o să iubesc acest brand pe viață. De atunci, am mai avut parte de numeroase experiențe plăcute, cu alte companii, mai mici sau mai mari. De fapt, în Statele Unite le ... Citeşte mai departe »

Un gând: Vincent van Gogh

foto Citeşte mai departe »

„Moving Van Gogh”: expoziție interactivă, la Castelul Cantacuzino

Inconfundabilul cer înstelat, minunata floarea-soarelui și jocul magnetic de albastru și galben din lucrările lui Vincent van Gogh prind viață în cadrul unei expoziții interactive ce a fost inaugurată, pe 15 iulie, la Bușteni. „Moving Van Gogh” a fost deschisă publicului la Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni și cuprinde animații, proiecții și instalații audio-video bazate pe tablourile ... Citeşte mai departe »

Cafeaua din cărți: 25 de fragmente aromate

foto Știm clișeul ziaristului stresat, care-și scrie febril articolul în timp ce trage din țigara fumegândă în colțul gurii și mai ia câte o gură de cafea, rugându-se ca gazeta să întârzie puțin înainte să fie trimisă la tipar. Poate că singurul clișeu care-l întrece e cel al scriitorului solitar, așezat în fața mașinii de scris, tot cu o țigară ... Citeşte mai departe »

Unde puteți vedea singura lucrare de Vincent van Gogh din România

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să admiraţi din nou lucrarea Culegătoarea de morcovi, de Vincent Van Gogh, care va fi expusă la Muzeul Colecţiilor de Artă începând cu data de 13 iunie 2015. Desenul a fost retras temporar în depozitele muzeului în anul 2014, conform normelor internaţionale de conservare, fiind extrem de sensibil la efectele luminii. Lucrarea ... Citeşte mai departe »

Fragmentarium: „Dragă Theo”, scrisorile lui Vincent van Gogh

Foto: artwallpapers.biz „Dragă Theo”, cartea ce adună o parte dintre scrisorile pe care Vincent van Gogh i le-a trimis fratelui său de-a lungul anilor, rămâne cea mai autentică ilustrație a vieții pictorului, în afară de opera sa. Volumul gros, îmbrăcat într-o copertă de un galben viu – marcă inconfundabilă a artistului olandez – traversează cronologic viața lui Vincent van Gogh, din ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: 19 lucruri care-ți vor face viața mai frumoasă

Detaliu: Vincent van Gogh, „Restaurant de la Sirene at Asnieres” De fapt, ca să fiu mai clară, sunt 19 lucruri care-mi fac mie viața mai frumoasă, zi de zi. S-ar putea ca pe voi să vă lase total indiferenți, iar pe unele, cine știe, poate chiar le detestați. Poate aveți alergie la cafea și nu suportați croissantele cu unt, poate ... Citeşte mai departe »

Un tablou de Vincent van Gogh, vândut la licitație cu aproape 62 de milioane de dolari

Un colecționar de artă din Asia, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a adjudecat un tablou de Vincent van Gogh cu suma de 61,8 milioane de dolari, la o licitație organizată de Sotheby’s, la New York. Van Gogh a pictat „Vază cu margarete și maci” cu câteva luni înainte să moară, în 1890. Pe atunci, artistul olandez locuia în ... Citeşte mai departe »

O colecție vestimentară Rodarte, dedicată lui Vincent van Gogh

Surorile Mulleavy, creatoarele din spatele casei de modă Rodarte, sunt cu siguranță niște romantice: pentru colecția lor de primăvară/vară de anul trecut, s-au inspirat din universul impresionist al lui Vincent van Gogh. Irișii, floarea-soarelui sau noaptea înstelată reprezentată în maniera binecunoscută a îndrăgitului pictor au constituit punctul de inspirație al designerilor Rodarte pentru colecția lor de primăvară/vară 2012. Piesele vestimentare, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus