marți , 24 noiembrie 2020

Arhivă etichete: vulcan

Abonare RSS

Februarie la Vulcan

foto: Harry Rona Imagine surprinsă în februarie 2017, în pădurea de la marginea comunei Vulcan, din județul Brașov. Citeşte mai departe »

Ce mi-aș lua vara asta

foto Păi, în primul rând, mi-aș lua o vacanță de măcar o lună, ca să încapă în ea vreo două săptămâni la Vulcan și alte două în Creta, că tare dor mi s-a făcut! Apoi, mi-aș lua – cu Paul, bien sûr, că fără el nu mai funcționez – un apartament nou (măcar cu chirie), într-un alt oraș, nu în ... Citeşte mai departe »

Cum am învățat, în trei luni, o limbă pe care o uitasem

foto Maică-mea începuse să aibă probleme serioase de comunicare cu mine, când aveam vreo trei-patru ani. Pentru că-mi petreceam jumătate din zi în casa dădacei mele săsoaice, unde se vorbea numai germană, acasă încropeam o combinație bizară de română cu nemțească, din care mama nu pricepea atunci prea multe. Ce să înțelegi când copilul îți spune „vreau Mark”?! „Mark”, sau ... Citeşte mai departe »

Oază de liniște și frumusețe: portul din Madeira

Dacă nu vă puteți lua o vacanță chiar acum, încercați un exercițiu de imaginație care să vă aducă puțină liniște interioară: sunteți chiar aici, în portul din Madeira, în mijlocul acestui peisaj parcă desprins dintr-o ilustrată. Așteptați să vă îmbarcați într-o călătorie nouă, suprinzătoare. Sau așteptați pe cineva drag, care urmează să coboare curând dintr-un vaporaș. Și fiecare moment în ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus