joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: yoga

Abonare RSS

Namaste, ficatule!

foto Nu mai fusesem de multă vreme la Muzeul Satului, așa că invitația la un eveniment care avea loc acolo, în aer liber, nu mi-a picat deloc rău. Doar că în ziua aceea eram așa de obosită și îmi era atât de cald, încât pentru o fracțiune de secundă mi-am dorit să îmi fi notat greșit și să fie vorba ... Citeşte mai departe »

Sting: „Yoga mi-a îmbogățit viața”

foto „Îmi așază mintea la locul ei. Îmi dă energie și, ca urmare, sunt mai productiv. Ca artist care cântă, cred de asemenea că anumite aspecte ale practicii yoga, cum ar fi faptul că respiri și mănânci mai bine, sunt esențiale în menținerea unei voci sănătoase. Deci, da, yoga este o parte importantă din viața mea de om creativ. Sunt ... Citeşte mai departe »

Exerciții excelente pentru coapse și posterior – VIDEO

foto Știți senzația aceea de mușchi care nu te mai doare, pentru că a trecut de cel mai mare nivel al suferinței și e deja paralizat? 😄 Nu vreau să vă sperii, dar eu tocmai am redescoperit-o, când m-am hotărât să încerc exercițiile astea recomandate de favorita mea în materie de sport, Tracy Anderson. Recunosc că, în ultimele luni, m-am cam ... Citeşte mai departe »

Ce exerciții să faci ca să treci mai ușor peste alergiile de vară

foto Primăvara şi toamna sunt cele mai cunoscute anotimpuri pentru apariţia alergiilor, însă nici vara nu suntem scutiţi de ele, nasul înfundat şi excesul de mucus la nivelul gâtului şi nasului fiind cele mai frecvente simptome. Poluarea, stresul, dar şi dieta deficitară pun presiune asupra sistemului imunitar, nervos şi respirator, care pot uşor ceda pe un fond precar de sănătate, ... Citeşte mai departe »

Cum te poate ajuta yoga atunci când nu poți să dormi

foto Dacă te prinde ora 3.00 noaptea, iar tu încă mai numeri oiţe, cele opt ore de somn neîntrerupte fiind doar o poveste frumoasă pentru tine, atunci yoga te-ar putea ajuta. Odihna insuficientă, după cum avertizează cercetătorii de la Harvard, afectează gândirea, starea de spirit şi abilitatea de a reţine informaţii şi poate creşte riscul pentru diferite accidente. Pe termen ... Citeşte mai departe »

Un program de Pilates potrivit oricui – VIDEO

foto Acesta este cel mai eficient program de Pilates pe care l-am descoperit în ultima vreme și pe care-l fac atunci când nu prea am dispoziție sau energie pentru un antrenament cardio intens.  Unele exerciții pot părea de-a dreptul banale, dar fiecare are rolul lui, iar după doar două-trei antrenamente veți vedea deja rezultate: mușchii vor fi mai fermi și ... Citeşte mai departe »

Ce exerciții ar trebui să faci pentru o viață sexuală mai bună

Nu de puține ori s-a spus că sportul îmbunătățește viața sexuală, atât a femeilor, cât și a bărbaților. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Texas a demonstrat că sportul influențează enorm calitatea vieții sexuale: 35 de femei cu vârste între 18 și 35 de ani, după 20 de minute de sport, au reacționat cu 169% mai bine ... Citeşte mai departe »

Ce ritualuri are Dulce Pontes înainte și după fiecare concert

foto Dulce Pontes, care va cânta la Bucureşti, pe 27 Octombrie 2015, dezvăluie că are un secret cu ajutorul căruia îşi stăpâneşte emoţiile dinaintea tuturor concertelor. Cunoscuta artistă portugheză face exerciţii de yoga și practică tehnici de respirație menite să-i inducă o stare de calm și relaxare. Fiind conştientă că respiraţia prea rapidă şi superficială are influenţe negative, artista spune ... Citeşte mai departe »

De ce să-ți pară bine când împlinești 30 de ani

foto Dacă nu ai chef să citești tot articolul, îți spun din start de ce să-ți pară bine: pentru că, după 30, urmează curând 32! Când eram puștoaică, pe la vreo 10-11 ani, am aflat că verișoara mea Mădălina urma să împlinească 32 de ani. Nu știu să vă spun de ce, dar când am auzit-o pe mama spunându-mi chestia ... Citeşte mai departe »

Interpretarea viselor: cum să le înțelegi pe deplin cu ajutorul proiecțiilor astrale

foto Interpretarea viselor a reprezentat dintotdeauna un subiect plin de mister de care cu toţii am fost interesaţi măcar o dată pentru a înţelege semnificaţia simbolurilor, oamenilor, evenimentelor care se manifestă în timp ce dormim.  Există numeroase studii care analizează fazele somnului şi în urma cărora s-a descoperit că în anumite intervale creierul are o activitate intensă care indică o ... Citeşte mai departe »