România este Cultă şi Galeria Mignon organizează, in perioada 24 noiembrie – 23 decembrie, expoziţia de grup „Evangheliile toamnei”. Vernisajul va avea loc luni, 24 noiembrie 2014, ora 19.00, la Galeria Mignon din Bulevardul Hristo Botev nr. 1 şi va fi prezentat de criticul de artă Marius Tiţa.
Motto:
„Ioan se va ridica şi va zice:
– Toamna nu cad frunzele,
toamna cade numai toamnă
ca o frunză cade toamna, toamnă.
Stau şi e toamnă şi sunt frunză
şi cad pe pământ.”
Nichita Stănescu, Evangheliile toamnei
La final de toamnă, 35 de lucrări dintre cele mai alese ale patru pictori şi un sculptor sunt adunate cu grijă de curatorul Cristian Anghel într-o expoziţie eveniment. Pictorii sunt: Andreia Gliga, Ruxandra Papa, Cristian Chiriac şi Silviu Parascan, iar sculptorul, Alin Neacşu.
Andreia Gliga s-a născut la Suceava, la 20 august 1973, şi locuieşte de peste 15 ani în Statele Unite ale Americii. În prezent este profesor de artă la o şcoală din Washington DC. După patru expoziţii personale pe continentul american – în Washington DC, Maryland şi Virginia – artista a expus pentru prima dată în România in septembrie, anul acesta.
Ruxandra Papa s-a născut in Bucuresti şi a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu alături de cursuri de specializare in restaurare şi conservare, în Bucuresti şi Malibu (California). A obţinut mai multe distincţii şi premii internaţionale, printre care premiul I la International Art Exhibition of Miniature, Metro Toronto Convention Centre, Canada. A avut numeroase expoziţii personale şi de grup în România, Canada, Franta, Olanda, Germania şi Danemarca.
Cristian Chiriac s-a născut în București, la 2 ianuarie 1954. Este membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) din 1991 şi a avut numeroase expoziţii personale şi de grup. In 2014 a fost invitat să expună în cadrul Bienalei din Spoleto (Italia). A fost premiat cu locul I de către Liga Navală Română la secţiunea „Peisaj marin” şi de către AAP cu locul II la secţiunea „Portrete”.
Silviu Parascan s-a născut la 23 septembrie 1989, în Iaşi. Este doctorand la Universitatea din Bucureşti, domeniul Istoria Artei Medievale. După mai multe expoziţii personale şi de grup, anul acesta a participat la Bienala de artă Danubiana, Ruse-Silistra (Bulgaria). Are Diploma de excelenţă pentru participare la expoziţia de artă contemporană românească, organizată de către Institutul Eudoxiu Hurmuzachi la Centrul Cultural Român din Zajecar, Serbia.
Alin Neacşu s-a născut la 23 aprilie 1975. Din anul 2000 este specializat în sculptură clasică, modernă şi brâncuşiană. A avut expoziţii în România şi Italia, portofoliul său de lucrări conţinând peste 190 de lucrări din bronz, marmură, piatră şi lemn. În 2013 a primit din partea American Art Awards premii pentru două lucrări, clasate pe locurile III şi IV în concurs.
Semnat de LaRevista.ro