vineri , 18 iunie 2021

EXCLUSIV. Victor Ciutacu, despre plecarea din Intact: Dacă eram atât de important, poate că nu mă pierdeau

VCiutacu

La doar o zi după ce și-a anunțat, pe blog, demisia din Intact, Victor Ciutacu ne-a acordat un interviu exclusiv, în care vorbește despre motivele care l-au determinat să lase în urmă cei nouă ani petrecuți în trustul patronat de Dan Voiculescu. Jurnalistul vorbește, cu obișnuita sa franchețe, despre problemele cu care se confruntă instituția media în care a activat și lasă de înțeles că, din anumite puncte de vedere, nu a avut parte de aprecierea pe care o aștepta din partea foștilor săi colegi. De la începutul lunii viitoare, pe Victor Ciutacu îl veți putea urmări în cadrul unui nou proiect, la România TV.

Ce-ți veni să pleci de la Intact?

Ce-mi veni? Nu-mi veni nimic, doar am acceptat și eu una dintre multele oferte pe care le-am avut. Nu poți să dai cu piciorul o viață întreagă la oportunități și chiar nu mai suntem pe vremea lui nea’ Nicu, să stăm până la pensie într-un singur loc de muncă. Atunci când se întâlnește cererea cu oferta se cheamă capitalism, și domnii care sunt patroni de televiziune ar trebui să știe cel mai bine treaba asta. De data asta s-a întâlnit cererea cu oferta. Și, pur și simplu, varianta care mi se oferă consider că e mult mai avantajoasă. Eu întotdeauna am muncit pe cont propriu, iar ce am acum mi se pare mult mai avantajos. În primul rând că e o emisiune de talk-show zilnic, ceea ce știu să fac – și fac bine, cred că am probat asta deja. În al doilea rând, că este în prime time, iar în al treilea rând, că reușesc să-mi demonstrez că încă sunt viu. Și mă bucur că am prilejul să fac asta.

Ai avut sentimentul că stagnezi sau că nu primești destul în trust?

Gândește-te că, atunci când stai nouă ani într-un loc, la un moment dat poți să ai senzația că nu înaintezi. Lucrez de 20 de ani, din 1993. Din ăștia 20 de ani, nouă i-am stat în același loc. Intervine și o saturație, inevitabil, și poate că e și reciprocă, poate că ne-am plictisit unii de alții. Dar n-am plecat din cauza vreunor frustrări. Eram în fiecare zi la televizor, o dată pe săptămână aveam emisiunea mea, iar în rest, aproape că nu era emisiune să nu fiu, în prime time, invitat la unul dintre colegii mei. Deci nu de lipsă de expunere sufeream, și nici de lipsuri financiare, să fiu sincer, că nu muream de foame la Voiculescu.

Și atunci? Vrei doar să-ți demonstrezi că poți s-o iei de la capăt?

Am făcut-o de atâtea ori în viață, nu văd de ce n-aș mai face-o încă o dată. Nu știu dacă neapărat am vrut, că nu m-am dus eu să-l caut pe Ghiță, el m-a căutat pe mine. De data asta am putut să stăm mai mult de vorbă, să negociem mai mult și am ajuns la concluzia că merită. Probabil că, dacă el nu mă suna, mai dura mult și bine viața mea în Antenă, mă rog, în măsura în care mă suportau ei. Nu aveam nici un gând de plecare când m-a sunat Ghiță.

Când te-a sunat să-ți propună să mergi la România TV?

Cam acum o lună am avut discuția asta. Am avut mai multe discuții, inclusiv atunci când a preluat el Realitatea TV de la Vântu pe partea de management. Nu am fost dispus atunci; am mai stat de vorbă și când și-a făcut RTV, după marea schismă… Dar mai mult am vorbit, decât am făcut. Apoi el a avut campania electorală, s-a făcut deputat și credeam că e o poveste moartă. A revenit cu un telefon acum o lună, dar nu cu intenția clară de a mă chema la post. Începuse „omorul” dintre el și Voiculescu, vezi și tu că Antena 3 dă în Ghiță, iar RTV dă în Voiculescu. Și am pornit de la o poveste legată de Băsescu, am făcut eu mișto de el la televizor, că ar păreri comune cu Băsescu. Și m-a întrebat, la telefon, dacă mai sunt dispus să discut despre venirea mea la ei, eu i-am zis că mi-e teamă să nu pierdem vremea… Dar uite că n-am pierdut-o.

Când Teo Trandafir a plecat de la ProTV, mi-a spus că a plecat dintr-o joacă, pentru că i se urâse cu binele. E și cazul tău?

Mie nu mi s-a urât cu binele, nici pe departe. Eu nu sunt Teo Trandafir, pe mine nu m-a făcut ziarist un post de televiziune, eram ziarist cu mult înainte să fiu pe post la Intact. În plus, n-am reușit să mă obișnuiesc cu binele, în așa fel încât să mi se urască. Deci mai am, în drumul meu spre devenirea spirituală (zâmbește). Teo a atins-o mai repede.

Nu ți-e teamă de nesiguranța pe care ți-ar putea-o crea un brand mai tânăr și mai puțin puternic?

Când m-am dus la Antena 3, era un post de știri mult în urma Realității TV, la tot: la acoperire, la audiență, la capacitate financiară. Uită-te unde e azi Antena 3 și unde e Realitatea TV. Și asta s-a petrecut și cu mine acolo. Nu zic că se va întâmpla la fel și cu RTV, habar n-am. Așa, Antena 3 nu trebuia să se ridice niciodată, că avea țara o stație de știri, nu mai trebuia încă una. Ei, uite că s-a ridicat.

Semnat de

10 comentarii

 1. la munte si la mare

  Acum e „Sebi”nu mai e basist? nu au luat bani de la basescu si ai lui sa baseasca??? victore o iei pe urma lu’ Cristoiu

 2. Unii au tendinte sinucigashe.

 3. Victor,nu trebuia sa pleci,gindestete foarte bine,asa au facut multi care au plecat de la antene,vezi…,toata lumea o duce greu cu banii,nu au timp pentru familie,aici ai dreptate,dar inainte de a lua hotarirea definitiva,ce perspectiva ai,cita seriozitate exista la viitorul loc de munca chiar daca contractul este beton…,soarele nu cred ca va aparea pe strada urmata de tine.Stii…dupa ploaie vine soare, poate ca era un timp foarte scurt pina te incalzeau razele soarelui pe stada parasita, vorba romaneasca: cind o sa iti gasesti prietenii demult pierduti..Pacat ,erai un exemplu bun de urmat, ca erati un grup extraordinar de distractiv ce aduceati zimbetul pe buzele tuturor ,indiferent de subiectele abordate.PACAT…

 4. oricate explicatii ar da, put. Sa inteleg ca l-a reevaluat pe Ghita? Sa stii ca Ghita i-a dat afara pe Stancu si Ursu ptr ca au indraznit s-o atace pe Udrea intr-o emisiune si totusi sa faci pasul asta, asta da gest de sinucigas

 5. Supararea-i vine inginerului Victor de la ziar,ca,la TV a avut prestatii modeste.Si o spune un om care tine la opiniile Victorasului,evident cele scrise,nu bla blaul sau de la TV care,repet,a fost ultra modest.

 6. Ungureanu Andrei

  Eu unul astept sa vad emisiunea. Nu ma uit la Antena3 pentru Voiculescu, ci pentru oamenii pe care in timp am ajuns sa ii respect.
  Pe Badea l-am urmarit la toate televiziunile pe unde a fost si in toate formatele de emisiune.
  Pe Ciutacu am ajuns sa il apreciez in ultimii ani, asa ca daca va avea emisiunea lui zilinica …la mai multe.

 7. Te felicit pentru alegerea facuta, imi place foarte mult postul antena 3 dar imi place mai mult sa vad ca un om are atitudine si reactioneaza intr-un mod care pe multi ne-a uimit. Ma bucur ca te voi vedea 5 zile pe saptamana la TV si ai spus-o foarte corect locul tau este in prime time.Tot respectul si pentru Mircea Badea care a ales sa isi exprime „parerea” intr-un mod simplu fara sa spuna un cuvant macar in emisiunea de la TV.

 8. Felicitari Victor Ciutacu pentru ceea ce ai facut si mult succes in ceea ce ai de gand sa faci. Bafta!!
  Vezi sa nu patesit ca Lewis Hamilton sa pleci dimineata spre RTV si sa te trezesti la INTACT!! :))

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus