duminică , 17 octombrie 2021

„Exploring Jazz” prezintă: Roberto Fonseca la Sala Palatului

Fonseca

La prima ediție a evenimentului „Exploring Jazz”, celebrul muzician cubanez Roberto Fonseca este cap de afiș.

Luna aprilie vine cu o propunere muzicală îndrăzneață. „Exploring Jazz” este un nou concept ce își propune să aducă pe scenele românești cele mai reprezentative nume ale jazz-ului internațional. Roberto Fonseca, despre care The Guardian a scris că este: „un pianist incredibil, compozitor și lider de trupă, cu un talent melodic ce îi poate întrece pe cei mai cunoscuți artiști”, va concerta pe 25 aprilie, la Sala Palatului din București. Alături de Fonseca, pe scenă vor urca prietenii săi, Ramsés Rodriguez și Yandy Martinez, iar invitați speciali ai serii vor fi Adrian Naidin Quartet și Vali Boghean Band, doua grupuri de muzicieni cunoscute pentru calitatea incontestabilă a actului artistic.

Pianist de referință al scenei internaționale de jazz, Roberto Fonseca este apreciat și cunoscut pentrul stilul său inedit care îmbină influențele clasice cu cele afro-cubaneze. În copilărie a studiat tobele, reorientându-se mai târziu către pian, instrumentul care a continuat să îl fascineze până în ziua de azi. Pe scenă de la o vârstă fragedă, Fonseca și-a început cariera în cadrul festivalului Havana Jazz Plaza. În 1999, primul său album, pe care l-a înregistrat împreună cu Javier Zalba și grupul Temperamento, a obținut premiul Cuba’s Best Album. Această recunoaștere l-a determinat să lucreze la două proiecte solo în care se pot simți influențe de jazz latin, muzică urbană, afro-cubaneză și chiar hip-hop.

La scurt timp după lansarea proiectelor solo, Roberto Fonseca a plecat în turneu cu Buena Vista Social Club, sub îndrumarea lui Ibrahim Ferrer, urmând o serie de peste 400 de concerte, în toată lumea. Experiența acestui turneu i-a oferit pianistului o nouă perspectivă asupra muzicii, găsindu-și inspirația pentru următorul proiect, Zamazu, o fuziune de jazz, muzică tradițională cubaneză și ritmuri africane.

Au urmat ani plini pentru Fonseca, acesta fiind invitat la cele mai importante festivaluri de jazz din lume și colaborând cu nume mari ale scenei contemporane, precum Fatoumata Diawara, Omara Portuondo, Carlinhos Brown sau Augusto Enriquez. În 2012, cubanezul a lansat albumul „Yo”, nominalizat la premiile Grammy, categoria Best Latin Jazz Album. The Daily Telegraph a afirmat despre acest proiect că este „prea bun ca să câștige”, marele premiu fiind de obicei atribuit unor proiecte convenționale și nu la fel de îndrăznețe și inovative ca cel al lui Fonseca.

Atât concertul de la Sala Palatului, cât și cel de la Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj fac parte din turneul de promovare al albumului At Home. Împreună cu Ramsés ‘Dynamite’ Rodriguez la tobe şi Yandy Martinez la bas, Roberto Fonseca duce ritmurile jazz-ului cubanez în toată lumea, continuând să se inspire și să își ia pulsul din fiecare loc în care se află.

„Îmi doresc ca muzica mea să ajungă către cei care încă nu au descoperit-o, în speranţa că într-o zi voi ajunge pentru aceştia un punct de referinţă în jazz.”

Tot pe ritmuri de jazz ne vor încânta și Adrian Naidin Quartet și Vali Boghean Band, artiști consacrați pe scena cunoscătorilor muzicii de calitate.

Biletele pentru evenimentul „Exploring Jazz” au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, după cum urmează: VIP -198 lei, Cat.I – 149 lei, Cat.II -100 lei, Cat.III-70 lei și Cat.IV – 50 lei. Acestea sunt disponibile la Sala Palatului, în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVELCENTER, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în Magazinele Germanos, Librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica, Unirea Shopping Center (etj.2), Diverta, Flanco, rețeaua de magazine SAY Shops, UMAN, Senia, IQ BOX, agențiile Perfect Tour, la Hard Rock Café, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1, lângă casa de bilete Metrorex și Berăria H precum și online pe www.ticketnet.ro, www.myticket.ro, www.bilet.ro, www.iabilet.ro, www.vreaubilet.ro, www.biletoo.ro și www.bilete.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus