sâmbătă , 23 ianuarie 2021

Expoziții, muzică, dans și teatru, la Noaptea Muzeelor 2013

Photo by www.roxanadanisusca.ro

În noaptea de 19 mai 2012, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive, anunță site-ul evenimentului.

Vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea de 19 spre 20 mai 2012 parcurgând atât muzee care și-au facut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee sau organizații culturale care s-au alăturat în 2011 sau chiar în acest an.

Noaptea Muzeelor 2012 încurajează utilizarea bicicletelor pentru a parcurge mai ușor distanțele între muzeele din București: vizitatorii vor avea la dispoziție 100 de biciclete din cel mai important program național de bike-sharing, I’Velo, puse la dispoziție de Green Revolution și Raiffeisen Bank. Vizitatorii care doresc să folosească bicicletele I’Velo pentru deplasarea între muzeele deschise sunt rugați să trimită un email la adresa mihai.scarlat@greenrevolution.ro (cu nume&prenume, CNP și număr de telefon) până vineri 18 mai, ora 18.00. Bicicletele se vor prelua si preda la centrul I’Velo din parcul Tineretului, în intervalul orar: 22.00 – 00.00 – preluarea, 02.00 – 04.00 – primirea bicicletei. Este obligatorie prezentarea actului de identitate la preluare.

În plus, ca și la alte ediții, autobuze Noaptea Muzeelor oferite de RATB și Primăria Municipiului București vor parcurge circuitul între muzee între orele 21:00 și 4:00.

Deoarece hărțile cu organizațiile participante au fost apreciate de public, RNMR invită bucureștenii să folosească hărțile tipărite cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, care vor fi distribuite gratuit la sediul muzeelor participante în noaptea evenimentului. Totodată, participanţii la eveniment au posibilitatea să câştige una din cele trei biciclete MINI Folding Bike oferite prin tragere la sorţi. Pentru participare trebuie completat cuponul ataşat hărţii evenimentului şi depus în urnele MINI de la: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Artă al României și Muzeul Naţional de Artă Contemporană sau la voluntarii Nopții Muzeelor.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

Evenimentul Noaptea Muzeelor este sprijinit anual de peste 3.000 de muzee din Europa, dintre care aproximativ 100 sunt din România.

Foto: Roxana Susca

 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus