joi , 30 noiembrie 2023

Felicia Filip: Cele mai fericite cinci momente din viața mea

FFilip

Cu generozitatea și nostalgia ce o caracterizează, soprana Felicia Filip ne-a dezvăluit care au fost cinci dintre cele mai fericite momente din existența sa. O lecție de frumusețe spirituală și optimism.

FELICIA FILIP:

Îmi propui să enumăr cinci momente fericite din viaţa mea.

Dumnezeu m-a bucurat şi viaţa aceasta a mea, de care vorbim, mi-a dăruit multe, multe clipe minunate pe care aş dori să le împărtăşesc tuturor. Mai mult, aş dori să întorc darul pe care l-am primit către toţi cei din jurul meu: familie, prieteni, public.

Greu de ales doar cinci, dar şi mai greu e să le ierarhizezi: aşa încât am să apelez la inatacabila ordine cronologică.

  • O fată născută în Slatina termină Liceul de Muzică din Piteşti, la secţia vioară şi este admisă la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, la secţia… canto.
  • Primul mare concurs internaţional câştigat. Studenta Filip Ana Felicia din anul al III-lea iese pentru prima oară din ţară. Şi unde ? În Spania, la Barcelona, dupa unii cel mai frumos oraş din lume. Concursul „Francisco Vinas”. Peripeţii cu obsedanta, pe atunci, viză ce iese după începerea concursului. Şi, totuşi, cu încăpăţânare oltenească, pleacă şi în aceaste condiţii, câştigă Premiul concursului şi premiul special „Mozart”.
  • Mă cunosc pe scenă cu tenorul Cristian Mihăilescu. După un timp mergem cu maşina printre nişte copaci seculari. O frână bruscă şi o întrebare pe măsură: „Vrei să fii soţia mea?” şi un răspuns în acord cu „tensiunea” scenei:  „Da!”, şi atât.
  • După ani în care mi se refuzase orice plecare pentru a onora contractele din străinătate, vine izbăvitorul decembrie 1989. Reiau contactele întrerupte cu impresarii şi primul contract cu o serie lungă de spectacole cu „Traviata”. Începutul unui vis neîntrerupt pe patru continente.
  • Sala Polivalentă, 7000 de rock-eri veniţi să asculte legendarul IRIS. O voce de operă cântă pentru prima oară rock în România. Mii de luminiţe se aprind şi un val de simpatie mă cuprinde ca o tornadă, semn că am fost adoptată instantaneu. Nu peste mult timp, Cristi Minculescu avea să exclame pe scenă: „Filipissima, cea mai mare voce a rock-ului mondial feminin”.

P.S. Îţi propun, totuşi, şi un … cinci bis.

Final de spectacol cu „Traviata” regizată de Cristian, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti. Aplauze, aplauze… Plec spre cabine, dar, surpriză! Din sală se aude un generos „Mulţi Ani Trăiască!” cântat de sute de spectatori. Revin la rampă. Mi-aduc aminte că este 20 martie, ziua mea de naştere….

Semnat de

Un comentariu

  1. Felicia este minunata!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *