vineri , 18 iunie 2021

Femeia care degusta mâncarea lui Hitler, pentru a se asigura că nu era otrăvită: „Nu aveam încotro”

1

Timp de doi ani, Margot Woelk și-a riscat viața, alături de alte 15 femei, gustând din mâncarea preparată pentru Adolf Hitler, pentru a verifica dacă aceasta nu era otrăvită.

Femeia, azi în vârstă de 95 de ani, a fost aleasă de SS, în 1942, după ce fusese evacuată din Berlin către satul prusac Gross Partsch, unde i s-a dat sarcina de a testa produsele culinare ce urmau să-i fie servite liderului nazist. Alături de Margot Woelk, alte 15 femei gustau din preparatele destinate paranoicului Hitler, care se temea în permanență că va fi otrăvit.

Astăzi, ea își amintește cu amărăciune de acea perioadă. „Bineînțeles că mă temeam. Dacă mâncarea ar fi fost otrăvită, nu aș mai fi fost azi aici. Eram obligate să o gustăm, nu aveam încotro”, a povestit Margot Woelk pentru publicația Times. Hitler se atingea de mâncare abia după ce aceasta fusese degustată de toate cele 15 femei și numai după ce se scurgea o oră de la acel moment. „Între orele 11 și 12, trebuia să gustăm mâncarea, și numai după ce o încercam toate 15 era trimisă la cartierul general de către SS”, dezvăluie Woelk. „Era doar mâncare vegetariană, cele mai delicioase lucruri proaspete, de la sparanghel până la ardei și mazăre, servite cu orez și salate. Erau toate aranjate pe o farfurie, exact așa cum îi erau prezentate și lui”. Deși mărturisește că se simțea ca un „iepure de laborator”, Margot Woelk era conștientă că „nu te puteai pune cu SS”.

În 1944 a fugit în Berlin

Margot Woelk și-a îndeplinit misiunea vreme de doi ani, iar în 1944, un ofițer a ajutat-o să fugă în Berlin. Ea crede că celelate femei care degustau mâncarea lui Hitler au fost împușcate de ruși. Cu toate că a scăpat de o astfel de soartă tragică, Woelk a povestit cum a trebuit să trăiască toată viața cu amintirea că a fost violată de soldați din Armata Roșie. În 1946, și-a regăsit soțul pe care-l credea mort și au trăit împreună până la moartea acestuia, în 1990.

Hitler

Adolf Hitler și Eva Braun
Adolf Hitler și Eva Braun
Adolf Hitler
Adolf Hitler

Foto: Daily Mail

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus