vineri , 25 iunie 2021

Festivalul de teatru urban: o lună de distracție, artă și relaxare

Teatrusubluna

Prima ediție a Festivalului de teatru urban se va desfășura la fiecare sfârșit de săptămână în perioada 3 – 26 iulie, în aer liber, la Carol53, în organizarea Teatrului InDArt.

Festivalul de teatru urban aduce o ofertă largă pentru cei care vor căuta relaxarea și răcoarea în serile de sfârșit de săptămână ale lunii iulie: teatru în aer liber – cu o serie de piese din repertoriul InDArt, show-uri dinamice cu trupa de improvizație Grupa Mică, premiere și concerte, expoziții de pictură, costume de scenă și fotografie ale unor tineri artiști. Festivalul a apărut din dorința de dezvoltare a circuitului de artă urbană din București.

Regizorul Bogdan Gagu, fondatorul Teatrului Independent InDArt, propune, prin această inițiativă, o variantă pentru o vară diferită în București: o serie de evenimente la care sunt invitați toți bucureștenii, într-o locație deja cunoscută lor pentru istoricul său pe harta orașului, unde se întrepătrund elementele vintage cu modernismul.

La această primă ediție, vor fi prezentate publicului inclusiv două premiere teatrale: piesele „Cafeaua domnului ministru”, cu actorii Cristi Martin, Alexandra Timofte și Eliza Georgescu, precum și „RED” – cu actorii Cătălin Stelian și Alin Brancu.

Unele dintre piesele de teatru pe care bucureștenii le vor putea urmări în luna iulie se joacă deja de mai mult de doi ani cu casa închisă.

Spectacolele vor începe la ora 21:00 și se vor desfășura în aer liber, în curtea vilei din Strada Carol, numărul 53. Detalii despre festival se vor putea afla la numărul de telefon 0727.721.722. Festivalul poate fi găsit în social media și sub forma cu hashtag – #teatrusubluna.

Regizorul Bogdan Gagu spune despre inițiativa sa că „teatrusublună vizează în primul rând revitalizarea comunitară, mai ales într-o perioadă în care oferta scade considerabil, oferind un spațiu de interacțiune, comunicare și exprimare prin intermediul artei. Teatrusublună a apărut din dorința unor oameni tineri de a consolida cultura contemporană și modul în care este ea abordată și percepută, într-o perioadă în care regenerarea culturală și artistică trec prin situații dificile.”

În fiecare seară de weekend, spectatorii sunt invitați la Carol53 încă de la ora 19.00, pentru a intra în atmosfera de festival prin expozițiile pe care inițiatorii le vor organiza, una dintre ele fiind o expoziție de costume a scenografei Antoaneta Tică.

De asemenea, tot în fiecare seară de festival, după spectacole, toată lumea este invitată la concerte acustice, care se vor prelungi până spre miezul nopții în vila din strada Carol, numărul 53.

La organizarea Festivalului de teatru urban contribuie mai multe echipe de voluntari.

Programul festivalului

3 IULIE – Improvizație cu Grupa Mică; Concert acustic de blues SOUL SERENADE
4 IULIE – teatru: Domnișoarele din Avignon
5 IULIE – teatru: Trăiește-ți fanteziile

10 IULIE – teatru: Cealaltă femeie
11 IULIE – Improvizație cu Grupa Mică; Concert alternativ acustic BARTER
12 IULIE – teatru: Aventură-n patru

17 IULIE – teatru: Drama Pasiunii; Concert acustic de Jazz ZZAJ
18 IULIE – Improvizație cu Grupa Mică, Ziua casei Carol53 – program special
19 IULIE – teatru: PREMIERA #RED

24 IULIE – Improvizație cu Grupa Mică; Concert acustic folk MELINDA IAGĂR
25 IULIE – teatru: RED; Concert acustic RUNAWAY & Eliza Georgescu
26 IULIE – teatru: PREMIERĂ #Cafeaua domnului ministru; Închiderea festivalului

Detalii despre proiect, program, actualizări și informații complete se găsesc pe site-ul www.indart.ro, precum și pe pagina de Facebook a festivalului.

Festivalul de teatru urban este susținut de partenerii TheLavenderist.com și Printis.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus