joi , 7 decembrie 2023

Festivalul „Măști Europene …la Masca”, a zecea ediție în stagiunea aniversară

Masca

Ediția a X-a a Festivalului „Măști Europene…la Masca” ce se va desfășura în perioada 6-9 noiembrie la Teatrul Masca are o temă complexă: commedia dell’ arte, un gen teatral mereu actual, cu „personaje mască”, fiecare dintre acestea întruchipând o anumită tipologie desprinsă din cotidian.

„Vă veți putea întâlni, profesioniști sau nu, cu un STIL – Commedia dell’arte, ilustrat atât de italieni cât și de români, veți înțelege mecanismele colosale ale acestui fenomen teatral absolut unic, veți putea crea măști cu propriile voastre mâini, veți trăi trei zile într-o atmosferă care aduce briza de Mediterană, de secolul XVII, de zidurile Veneziei, de atmosfera splendidă a Carnavalului Italian”, declară Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

Invitații de anul acesta vin din Italia, țara unde a luat naștere fenomenul Commedia dell’arte. Compania Pantakin da Venezia, condusă de Michele Modesto Casarin, va fi prezentă cu două reprezentații „Arlecchino–Don Giovanni”, iar sculptorul și creatorul de măști Stefano Perocco di Meduna va realiza două sesiuni de workshop având ca temă construcția măștii de commedia dellarte. Michele Modesto Casarin va susține pentru studenții la limba italiană conferința „Modernismul/modernitatea commediei dell’arte” la Universitatea București, precum și un workshop pentru tinerii actori la sediul Teatrului Masca.

Teatrul Masca va fi prezent în cadrul festivalului cu spectacolul „Când dragostea poartă pâslari”, regizat de același Michele Modesto Casarin, un vechi colaborator al teatrului.

Michele Modesto Casarin este laureat al „Leului de Aur” pentru regia celui mai bun spectacol al Festivalului Internaţional de Teatru prezentat la Bienala de la Veneția, ediția 2006.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *