marți , 22 iunie 2021

Filmul „Condamnat la viaţă” merge la Shanghai şi la Cluj

film

Filmul românesc cu Gérard Depardieu şi Harvey Keitel, în regia lui Bogdan Dreyer, Condamnat la viaţă / A Farewell to Fools a fost selecţionat Festivalul Internaţional de Film de la Shanghai, la secţiunea „Panorama”. Ajuns la ediţia a 16-a, SIFF va avea loc anul acesta în perioada 15-23 iunie.

De asemenea, pelicula va fi prezentă şi la cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), secţiunea “Romanian Days”, care se va desfăşura în perioada31 mai- 9 iunie.

Condamnat la viaţă (A Farewell To Fools) este o adaptare după nuvela “Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici şi a avut premiera pe 15 martie 2013. Este primul film românesc care aduce laolaltă nume mari din cinematografia naţională şi internaţională, precum Gérard Depardieu, Harvey Keitel, Laura Morante, Alexandru Bindea, Gheorghe Visu, Daniela Nane, Nicodim Ungureanu şi copilul Bogdan Iancu. Regia este semnată de Bogdan Dreyer, iar scenariul de Anuşavan Salamanian. Filmul este produs de Giuliano Doman (Family Film).

Filmările au avut loc în principal în zona Sighişoara, scenele de interior fiind filmate într-o casă veche din centrul Capitalei, în studiourile Family Film şi la Mogoşoaia.

SIFF, unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Asia

Shanghai International Film Festival (SIFF) a fost înfiinţat în 1993 şi este singurul festival de film de serie A din China acreditat de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), organizaţie care reglementează festivalurile internaţionale de film. Laolaltă cu Tokyo International Film Festival, SIFF este unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Asia. Premiul cel mare se numeşte Golden Goblet (Pocalul de aur) şi anul trecut a fost obţinut de Khosro Masumi pentru filmul The Bear.

International Film Panorama, pentru care a fost selectat şi Condamnat la viaţă / A Farewell to Fools, este o secţiune în afara Competiţiei şi include subsecţiunile: Official Selection, Tribute to masters, View China, Global Village şi Spectrum. Filmele prezentate aici sunt diferite ca stil, iar scopul este acela de a informa atât publicul cât şi media în legătură cu noutăţile din cinematografia mondială.
Anul acesta, preşedintele juriului SIFF va fi regizorul Tom Hooper (premiul OSCAR pentru cea mai bună regie: The King’s Speech).

TIFF, un festival cu invitați speciali

Înfiinţat în 2002, TIFF este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

Ediţia din 2012 a adunat nu mai puţin de 240 de filme din 46 de ţări, atrăgând peste 67.000 de spectatori în cele zece zile de festival

De-a lungul celor 11 ediţii, TIFF s-a putut mândri şi cu prezenţa a numeroase personalităţi de marcă ale cinematografiei mondiale, pe care le-a onorat cu premiul pentru întreaga carieră. Printre acestea, se numără Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Franco Nero, Nicolas Roeg, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders, Jacqueline Bisset sau Geraldine Chaplin.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus