joi , 30 noiembrie 2023

Filmul „Kyra Kyralina”, de Dan Pița, în cinema din 5 septembrie

50x70 kira kiralina

Castel Film va lansa în această toamnă cea mai recentă ecranizare a nuvelei lui Panait Istrati, „Kyra Kyralina”. Premiera în cinematografe va avea loc luna viitoare, pe 5 septembrie. Filmul, în regia lui Dan Pița, spune povestea unei frumoase și misterioase femei care, alături de mama ei, ajunge să își vândă farmecele bărbaților.

Ecranizarea, care are o aură orientală, aduce pe marile ecrane atmosfera magică întâlnită în 1001 nopți. Din distribuție fac parte: Iulia Cirstea, Iulia Dumitru, Ștefan Iancu, Corneliu Ulici, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu, Ovidiu Niculescu. Imaginea a fost realizată de Dan Alexandru, muzica Adrian Enescu costumele sunt semnate de Oana Păunescu.

Personalitate marcantă a cinematografiei românești și a Generației 70, Dan Pița a impus o stilistică originală încă de la debutul său (scurtmetrajul „Viața în roz”, 1970). Alături de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc și Alexandru Tatos, Dan Pița a fost un adept al minimalismului și neorealismului, linie preluată apoi de regizorii Noului Val Românesc. „Concurs” (1982), „Faleze de nisip” (1983) sau segmentele „Nunta de piatră” (1972) și „Duhul aurului” (1974) sunt doar câteva dintre filmele care l-au consacrat. În 1986, „Pas în doi” a primit Ursul de Argint la Festivalul Internațional de la Berlin, iar șase ani mai târziu, „Hotel de lux” a câștigat Leul de Argint la prestigiosul Festival de Film de la Veneția.

Iulia Cistea este unul dintre cele mai apreciate top modele din America. Ea a devenit imaginea celor mai cunoscute branduri și a realizat numeroase pictoriale pentru Vogue, Elle, Marie Claire sau Shopping Report. A colaborat cu nume mari din lumea modei, precum Kenneth Willardt, Txema Yeste sau Alexei Hay. Remarcată imediat în străinătate, Iulia se bucură de succes în afara României. Rolul Kyralinei reprezintă primul rol amplu în cinema, după apariția în thrillerul american „Werewolf: The Beast Among Us” (2012).

Actriță a Teatrului Masca, Iulia Dumitru a excelat în piesele carageliene și nu numai, prin farmec și umor. Prin gesturi delicate, dar ferme, Iulia combină perfect acel șarm al vremurilor de odinioară cu ieșirile isterice caracteristice personajelor interpretate. După un scurt rol secundar în Amintiri din Epoca de Aur 1 (omnibusul produs de Cristian Mungiu), Iulia Dumitru revine în forță pe ecrane în pasionantul și controversatul rol al Kyrei.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *