marți , 2 martie 2021

Fostul make-up artist al Prințesei Diana: Nu avea secrete de frumusețe

Diana

Imaginea sa este considerată, și astăzi, un simbol al bunului gust. Nu doar hainele, mereu impecabile, ale Prințesei Diana i-au construit look-ul de neuitat, ci și coafura și machiajul, cărora a început să le acorde mai multă atenție odată ce le-a descoperit importanța. Unul dintre foștii make-up artiști ai prințesei, Mary Greenwell, spune însă că Diana nu avea secrete de frumusețe, ci era doar atentă cu înfățișarea sa. 

Mary Greenwell a întâlnit-o prima dată pe Prințesa Diana în 1991, când au colaborat pentru coperta de decembrie a revistei Vogue, realizată de fotograful Patrick Demarchelier. De atunci, Mary a început să lucreze pentru Diana, ajutând-o să-și creeze o imagine pe care lumea întreagă o iubește.

Vogue

Coperta Vogue din decembrie 1991

Într-un interviu acordat revistei Stylist, Mary – care lucrează acum cu Uma Thurman și Cate Blanchett – și-a amintit de perioada în care a cunoscut-o pe Diana, în 1991. „Tocma se descoperea ca femeie și se căsătorise de curând cu Prințul Charles. Căsnicia sa părea solidă, iar ea era cea mai dulce și blândă doamnă. A fost un privilegiu uriaș să pot lucra cu, pe atunci, viitoarea noastră regină”, spune Greenwell. „Era magie pură. Și avea o piele incredibilă. La un moment dat, am convins-o să renunțe la eye-liner-ul de culoare albastră – toate persoanele cu ochi albaștri ar trebui să-l evite. Diana era mereu foarte deschisă și flexibilă în legătură cu stilul și imaginea ei. Cred că, de îndată ce am început să lucrăm împreună, și-a dat seama de puterea pe care o are o coafură potrivită și un machiaj bun, și că acestea sunt lucruri care nu ar trebui niciodată subestimate, de nimeni”, a adăugat Mary Greenwell.

Mary

Mary Greenwell

Diana nu avea secrete de frumusețe, explică make-up artistul, nu existau formule nebunești sau ingrediente magice la care să apeleze. „Doar multă grijă și atenție față de propria persoană”, dezvăluie Mary. „Avea pielea sensibilă și avea foarte multă grijă de fața ei. Se demachia întotdeauna la sfârșitul zilei. După ce am început să lucrez cu ea, Diana a început să fie mai moderată în toate. A scăzut tot mai mult consumul de alcool, iar pielea ei era 100 % perfectă”, povestește Greenwell.

Cât despre ritualul de machiaj, make-up artistul spune că începea prin a-i aplica o cremă hidratantă, iar apoi un fond de ten a cărui nuanță i se potrivea perfect pielii. Folosea apoi un concealer, pentru a „ridica” zona ochilor, și încheia look-ul cu un strat de mascara, pornind de la rădăcină. În final, puțin blush și ruj erau de ajuns pentru ca prințesa să arate minunat.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus