vineri , 22 septembrie 2023

Fotografii inedite: ce mânca și cum se antrena Marilyn Monroe

marilyn-monroefoto

Rămâne un simbol al senzualității, cu formele ei plăcut rotunjite și felul ei dulce de a fi, iar curiozitatea publicului în privința stilului ei de viață este și azi insațiabilă. Cum trăia Marilyn Monroe? Ce mânca și cum se îngrijea? Spre deosebire de starurile de azi, care par să aibă o rutină atât de complicată, cea mai cunoscută blondă a tuturor timpurilor trăia după propriile reguli, simple și eficiente pentru ea.

marilyn-1

Din spusele ei, Marilyn făcea eforturi minime pentru a-și păstra sănătatea și frumusețea. Nu era o femeie care să-și dea sufletul alergând în parc și nici nu transpira prea mult făcând exerciții. Cu toate astea, respecta rutina mișcării, după principiul „puțin și des”, antrenându-și corpul în fiecare dimineață, timp de cel puțin 10 minute. O femeie cu concepții înaintea vremii ei, Marilyn Monroe făcea yoga și ridica greutăți mici, spunând că își dorea „să învingă gravitatea”.

marilyn-2

În 1952, revista LIFE i-a propus lui Marilyn o copertă, iar pictorialul de atunci, realizat de fotograful Philippe Halsman, o arată pe Marilyn – pe atunci în vârstă de 26 de ani – ilustrând exercițiile ei de zi cu zi. Acestea cuprindeau câteva elemente de yoga deosebit de dificile, cum ar fi Shirshasana (statul în cap), și ridicări de greutăți pentru fermitatea bustului. Monroe părea să fie într-o formă foarte bună și așa a rămas până la moartea ei, în 1962.

marilyn-3

marilyn-4

marilyn-5

marilyn-6

marilyn-7

marilyn-8

Fotografiile au fost realizate în 1952, în Beverly Hills, la legendarul Beverly Carlton Hotel (azi, Avalon Hotel), unde Marilyn chiar a locuit vreme de trei ani.

pageant-1

În ediția de septembrie 1952 a revistei Pageant, Marilyn Monroe a publicat un text în care a povestit, în detaliu, despre alimentația ei și tipurile favorite de mișcare. „Sincer, nu am considerat niciodată că fața sau corpul meu ar fi excepționale. Până de curând, rareori mă gândeam la felul în care arăt”, spunea Marilyn. „Singura și marea mea grijă era să mănânc suficient. Acum trebuie să am grijă să nu mănânc prea mult. Nu obișnuiam să-mi bat capul cu exerciții fizice. Acum petrec cel puțin 10 minute, în fiecare dimineață, lucrând cu greutăți mici. Mi-am dezvoltat propriile exerciții, pentru mușchii pe care vreau să-i păstrez fermi, și știu că sunt bune pentru mine, pentru că simt că îmi pun mușchii la treabă atunci când le fac. Nu obișnuiesc să-mi număr ritmic exercițiile, cum fac oamenii la radio. N-aș putea suporta mișcarea dacă m-aș simți înregimentată”, mărturisea Monroe.

pageant-2

„Nu am nici o dorință să excelez la tenis, înot sau golf”

Vedeta din „Some Like It Hot” a recunoscut că nu era o practicantă a sporturilor în aer liber și considera – la începutul anilor ’50 – că multe dintre acestea sunt destinate bărbaților. „Nu mi-au plăcut niciodată în mod deosebit sporturile în aer liber și nu am nici o dorință să excelez la tenis, înot sau golf. Pe acestea le las bărbaților.

pageant-3

Deși e foarte în vogă în California, nu cred că pielea bronzată e mai atrăgătoare sau mai sănătoasă decât pielea albă. Personal, sunt împotriva bronzului puternic, pentru că-mi place să mă simt cu totul blondă. Prin natură, cred că am o dispoziție languroasă. Urăsc să fac lucrurile într-o atmosferă grăbită și tensionată și e practic imposibil pentru mine să sar din pat dimineața. Duminica, ziua mea de huzur total, îmi ia uneori două ore să mă trezesc, desfătându-mă în starea aceea de toropeală, până la ultimul moment. În funcție de activitățile mele, dorm între cinci și zece ore pe noapte. Dorm într-un pat single foarte mare și folosesc o singură plapumă, fie vară sau iarnă. N-am putut niciodată să port pijamale sau cămăși de noapte înfiorătoare; îmi disturbă somnul”, povestea Marilyn, care, după cum a declarat mai târziu, obișnuia să poarte noaptea doar… o picătură de Chanel 5.

Micul-dejun: lapte cald cu ouă crude

În ce privește obiceiul ei la micul-dejun, Marilyn amintește de personajul lui Stallone, Rocky Balboa, care se trezea devreme, bea trei gălbenușuri crude și pleca la alergat. Diferența e că actrița bea ouăle întregi, amestecate cu lapte cald. „Mi s-a spus că obiceiurile mele alimentare sunt absolut bizare, dar eu nu cred asta. Înainte de dușul de dimineață, încep să-mi încălzesc o cană cu lapte pe reșoul pe care-l am în camera mea de hotel. Când laptele e fierbinte, adaug în el două ouă crude, le bat cu o furculiță și le beau în timp ce mă îmbrac. Suplimentez cu o pastilă de multi-vitamine, și nu cred că există doctor care să recomande un mic-dejun mai hrănitor ca acesta, pentru o fată care muncește și e pe grabă”.

pageant-4

„Cred că sunt parțial iepure, nu mă satur de morcovi cruzi”

Din câte povestește, Marilyn Monroe sărea peste masa de prânz și nici nu lua vreo gustare, nici măcar fructe. În schimb, la cină, mânca morcovi cruzi. „Cinele mele acasă sunt incredibil de simple. În fiecare seară mă opresc la piața de lângă hotelul meu și cumpăr o bucată de carne pentru friptură, sau coaste de miel, sau niște ficat, pe care le gătesc în cuptorul electric din camera mea. De obicei, mănânc patru sau cinci morcovi cruzi alături de carne, și asta e tot. Cred că sunt parțial iepure, nu mă satur de morcovi cruzi. E un lucru bun, bănuiesc, că mănânc simplu în timpul zilei, pentru că în ultimele luni mi-am făcut obiceiul de a mă opri la cofetăria Wil Wright, unde îmi iau o înghețată în drum spre casă, când mă întorc de la cursurile de actorie. Sunt sigură că nu mi-aș putea permite acest răsfăț, dacă dieta mea normală n-ar fi compusă aproape în totalitate din proteine”, a încheiat actrița.

Marilyn Monroe măsura 1, 66 metri înălțime. Cea mai mică greutate la care a ajuns a fost de 53 de kilograme, iar cea mai mare, de 63 de kilograme. Însă, indiferent cât arăta acul cântarului, Marilyn a lăsat mereu impresia că se simțea extraordinar în propria piele, iar aceasta a fost parte esențială a frumuseții ei.

Citește și: Ce mânca Audrey Hepburn la micul-dejun 

Fotografii: vintag.es, Daily Mail

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *