joi , 24 iunie 2021

Fotografii rare: Adolf Hitler, exersându-și discursul în fața oglinzii

Hitler 2

Adolf Hitler, liderul partidului nazist, pozează pentru fotograful Heinrich Hoffmann în timp ce își exersează discursul public în fața oglinzii.

Albumul de mai jos cuprinde o serie de fotografii în alb-negru cu Hitler în diverse ipostaze, folosindu-se de mimică și de gesturi exagerate, pe care le exersa frecvent în fața oglinzii înainte de a se adresa poporului german. Pozele sunt nu doar dovada vanității lui Hitler și a personalității sale obsedate de control, ci arată și energia pe care Führer-ul o investea în aparițiile sale publice. După ce studia fotografiile, Hitler hotăra care dintre gesturi și posturi meritau incorporate în discursurile sale, pe care le-a perfecționat, în timp, până când a reușit să-și subjuge audiența din vorbe.

Hitler i-a spus lui Hoffmann să distrugă negativele

Fotografiile au fost realizate în 1925, la scurt timp după ce Adolf Hitler fusese eliberat în închisoarea din Landsberg, unde își petrecuse nouă luni, urmare a Puciului din noiembrie 1923, și unde a scris „Mein Kampf”. După ce a văzut fotografiile, Hitler i-a spus lui Hoffman să distrugă negativele, dar acesta nu s-a supus. Mai mult, le-a publicat în cartea sa de memorii, „Hitler war mein Freund” (n.r.„Hitler a fost prietenul meu”), lansată în 1955. Hoffmann, care a fost într-adevăr unul dintre oamenii cei mai apropiați lui Hitler și care i-a făcut cunoștință cu Eva Braun, a supraviețuit războiului și a petrecut patru ani în închisoare, după 1945, pentru beneficii dobândite prin alianță cu sistemul nazist. După ce a fost eliberat, s-a stabilit la München, unde a murit în 1957, la vârsta de 72 de ani.

„Azi, imaginea lui Hitler ne apare precum cea a unui bufon, dar avea multă carismă, iar discursurile sale îi făceau pe oameni să creadă că îi va conduce înapoi spre măreție. Era un orator fascinant, iar aceste fotografii arată că a muncit foarte mult la acest aspect. Când îi asculți discursurile azi, sună ca un maniac înflăcărat și incoerent, dar știm cu toții că era foarte convingător. Fotografiile acestea ne oferă o perspectivă asupra felului în care se antrena. Era un showman și își exersa gesturile pentru a obține anumite reacții din partea publicului”, scrie Roger Moorhouse, istoricul care a semnat introducerea cărții lui Heinrich Hoffmann, „Hitler was mein Freund”. „Experimenta cu propria lui imagine și îl ruga pe Hoffmann să-i facă fotografii, pentru a le analiza. Apoi se uita la ele și spunea: Nu, asta arată prostesc sau Nu mai fac asta niciodată. Hitler a fost un politician foarte modern din acest punct de vedere. Era preocupat de felul în care arăta și de persoana sa publică”, a adăugat istoricul.

Cum își exersa Hitler discursurile. Fotografii de Heinrich Hoffmann

Sursă: rarehistoricalphotos.com

Discursul de mai jos, pe care vă invit să-l urmăriți până la capăt, arată, printre altele, rezultatul exercițiilor pe care Hitler le făcea înainte de aparițiile în public. Este primul discurs pe care l-a susținut în calitate de proaspăt instalat Führer și cancelar al Germaniei, în 1933. În înregistrare apar și alți doi dintre cei mai odioși naziști: Joseph Goebbels, ministrul pentru propagandă, și Hermann Göring, comandantul-șef al forțelor aeriene naziste (Luftwaffe).

Luna aceasta se împlinesc 70 de ani de la capitularea Germaniei naziste și de la moartea dictatorului și a celor mai mulți dintre acoliții săi.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus