vineri , 7 mai 2021

„Frida Kahlo: Art, Garden, Life”: expoziție inedită, la Grădina Botanică din New York

Frida Kahlo

Grădina Botanică din New York găzduiește o expoziție inedită, dedicată pictoriței mexicane Frida Kahlo. O serie de tablouri realizate de Frida sunt expuse alături de plantele care au fascinat-o și care i-au influențat opera.

Artista a fost mulți ani interesată de plante și, mai mult decât atât, era foarte pricepută la grădinărit. În grădina casei sale din Mexico City – cunoscută drept La Casa Azul, grație culorii sale albastre minunate –  Frida a cultivat plante pe care le studia îndelung și care și-au găsit locul și în picturile ei. „Frida Kahlo: Art, Garden, Life” este o expoziție care își propune „să examineze, pentru prima oară, aprecierea sinceră pe care Frida o avea pentru frumusețea și varietatea naturii”, spun organizatorii, citați de smithsonianmag.com.

Fiecare dintre operele expuse – aduse din Mexic și din diverse locuri din Statele Unite – conține detalii grafice care fac referire la plantele ce au interesat-o în mod deosebit pe Kahlo. Totodată, expoziția cuprinde și o recreere a biroului pictoriței din studioul său artistic, realizată cu mare acuratețe a detaliilor, după o serioasă muncă de documentare.

Expoziția „Frida Kahlo: Art, Garden, Life” este deschisă până la 1 noiembrie 2015.

Frida Kahlo: Art, Garden, Life

Fotografii: smithsonianmag.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus