duminică , 25 iulie 2021

Gabriel Cotabiță e în stare stabilă, dar a suferit leziuni cerebrale grave

Gabriel CotabitaFoto: adevarul.ro

Gabriel Cotabiță, care a fost găsit inconștient, vinerea trecută, într-un hotel din București, se află în stare stabilă, dar a suferit leziuni cerebrale grave, spun surse medicale din Spitalul Floreasca, unde cântărețul este internat în secția de Terapie Intensivă.

Gabriel Cotabiță a fost supus unui nou RMN, care a indicat zone cu leziuni cerebrale grave. „Starea lui Gabriel Cotabiţă este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, a precizat o sursă apropiată artistului, citată de mediafax.ro. Cotabiță se află în prezent în status post stop cardio-respirator, resuscitat și necesitând ventilație mecanică.

Posibila cauză a stopului cardio-respirator: o tulburare severă de ritm cardiac

Luni, reprezentanții Spitalului Floreasca au anunțat că starea pacientului este gravă, dar stabilă. „Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe, care îl evaluează permanent, în funcţie de starea pacientului urmând să se ia în discuţie alte eventuale investigaţii. Precizăm încă o dată faptul că starea pacientului este stabilă”, au declarat reprezentanții unității sanitare într-un comunicat de presă.

Investigațiile pe care medicii le-u efectuat până acum indică cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, „fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral”.

Gabriel Cotabiță a fost găsit, vinerea trecută, inconștient și în stop cardio-respirator, într-un hotel din București. El a fost resuscitat de un echipaj SMURD, a fost stabilizat și internat de urgență la Spitalul Floreasca.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus