luni , 24 iunie 2019

Gabriel Stan: „Pictura nu va muri niciodată, omul va avea mereu nevoie să-și exprime universul interior”

Palmares Aristic GABRIEL STAN

1985 – Expoziţie de grup la Forumul din Leverkusen, R.F.G.

1985 – Expoziţie personală la Mulheim am Main Museum, R.F.G.

1986 – Expoziţie de grup pe tema “VISUL” în Ohio, USA

1990 – Expoziţie de grup “NEGRU & ALB” la Ward-Nasse Gallery, în New York, SUA

1991 – Expoziţie de grup “AUTOPORTRET” la Ward-Nasse Gallery, în New York, SUA

1992 – Expoziţie personală ,,One-Man Show“ la Sunnen Gallery  în New York, SUA

1992 – Participare la Summer Exhibition în New York –  ’92, iar ca urmare „Manhattan Arts” îi acordă  „THE DIPLOMA OF EXCELLENCE IN ARTS”, considerându-l oficial unul dintre artiştii anilor ’90.

1993 – Expoziţie de grup pe tema “IMAGINEA FANTASTICĂ” la Ward-Nasse Gallery, New York, SUA

1993 – Expoziţie de grup “MAEŞTRII DIN EST” la Oprea & Levin Fine Arts Gallery în New York, SUA

1994 – Expoziţie de grup “TREI PICTORI, TREI SCULPTORI, ŞASE ARTIŞTI ROMÂNI” la Oprea & Levin Fine Arts Gallery în New York, SUA

1995 – Expoziţie personală “SPAŢIUL NECONVENŢIONAL AL PICTURII” la Barcelona, Spania

1996 – Expoziţie personală “MEDITAŢII MEDIEVALE” la mediateca “Norbert Detaeye”, în Brașov

1997 – Expoziţie on-line inter-NET, realizată la Londra, cu British University

1997 – Expoziţie personală la “RESSAY” Gallery, LEIDERDORP, Olanda

1998 – Expoziţie personală „METAFIZICA NOPŢII“ la Vleugel Gallery, SCHEVENINGEN, Den Haag, Olanda

1998 – Expoziţie personală, St. Brice şi St. Hilaire, Franţa

1998 – Expoziţie de grup, Tussen de Poorjtjes Gallery, Hoorn, Olanda

1999 – Expoziţie personală, Rennes, France

2000 – Expoziţie personală „ASCEZA AZIMILOR” la Mediateca  “Norbert Detaeye”, în Brașov

2001 – Expoziţie personală la Ikubo Gallery, Londra

2001 – Expoziţie personală la Ambasada Olandei la Bucureşti

2001 – Este ales membrul al „ASSOCIATION DES ARTISTES PEINTRES, SCULPTEURS, ARCHITECTES, GRAVEURS et DESSINATEURS“, Paris, Franţa

2002 – Expoziţie personală „SIMBOLURI“ la Mediateca “Norbert  Detaeye” , în Brașov

2003 – Expoziţie personală „AURUM NOSTRUM NON EST AURUM VULGI“, la Kron Art Gallery, în Braşov

2004 – Expoziţie personală „IDIOSINCRAZIA“, în Sibiu şi Bucureşti

2004 – Expoziţie personală „REMEMBER SECESSION“ la Hotel Alpin, în Poiana Braşov

2005 – Expoziţie de grup „TREI PICTORI ROMÂNI ÎN FRANŢA“, Orleans, Franţa

2005 – Expoziţie de grup „PICTORI ROMÂNI ÎN OLANDA“ la Galeria De Leuwe, Haga, Olanda

2005 – invitat în Franţa, timp de o lună, pe valea Loirei, Tours, la atelierul de creaţie „Franţa văzută de maeştrii picturii româneşti”.

2005 – Expoziţie de grup „TREI PICTORI ROMÂNI ÎN FRANŢA“, la Galeria Plus, Braşov

2005 – Expoziţie de grup „ARTIŞTI ROMÂNI ÎN REZIDENŢĂ FRANŢA“,  La Collioure, Franţa

2005 – Expoziţie personală „EXPOSICIÓN DE PINTURA“, Novo Sancti Petri, Spania

2006 – Expoziţie de grup la Budapesta, Sibiu, Copenhaga

2006 – este invitat de onoare la Expoziţia de Artă Sacră Contemporană – Lyon, Franţa.

2006 – „EXPOZIŢIA DE PICTURĂ A MAESTRULUI GABRIEL STAN“, la  Galeria „Passe- Partout”, Sibiu

2006 – Premiul Consiliului Regional la „19 ÈME SALON ARTISTIQUE DE    PRINTEMPS“, Saint  Georges sur Moulon, Franţa

2006 – Expoziţie de grup „ȘAPTE ARTIŞTI ROMÂNI” la Galeria Deux   Clochers, Saint-Genis des Fontaines, Franţa

2006 – Expoziţie personală „PLEDOARIE PENTRU UITARE“ la Galeria Kron-Art, Braşov

2007- Expoziţie „Doi pictori români“ la  Ville de Poitiers, Franţa

2007 – Expoziţie de grup „Culorile României“  – La Rochelle, Franţa

2007 – Expoziţie de grup „MONTMARTE EN EUROPE“, Paris, Franţa

2007 – Expoziţie personală „4 PAINTING“ la Galeria Kron-Art, Braşov. Aniversarea a 40 de ani de activitate artistică.

2007 – Salonul de Artă Sacră – Palatul Culturii, Râşnov

2007 – Expoziţie de grup „L’automne culturelle roumaine 2007”, La Menitre, Franţa

2007 – Expoziţia colectivă „Sârbu – collection“, Muzeul de Artă Braşov

2007 – SALON D’AUTOMNE – „Grand Palais Paris“, Franţa – Spania

2008-   Expoziţia personală „INSOMNII”, Okian, Braşov

2008 – Bienala Internaţională de Artă Sacră Contemporană în Belley, Franţa

2008 –  SALON D’AUTOMNE – „Grand Palais Paris“, Franţa – Spania                                                                                                                                                                                                                                            2008 – „RETROSPECTIVE DE PEINTURE ROUMAINE”, Galeria Taylor –Paris, Franţa;  lansarea albumului de artă, antologia „PICTORI ROMÂNI ÎN FRANŢA”

2009 – Expoziţie „Artişti români în Franţa”,  B.R.D. Bank –  București

2009 – Expoziţie experiment Grupul ART-O.K. „De la Crizterie la crizoi”, Kron-Art, Braşov

2009 – Expoziţie personală „Fascinaţia mişcării”, C’arthe, Bucureşti

2009 – Expoziţie de grup „Crăciunul artistic”, cu Art-O.K., Olimpia, Braşov

2010 – Epoziţie de artişti francezi şi români la Montmelian, Franţa

2010 – Ambasada României la Haga a organizat, în colaborare cu Asociaţia Culturală Internaţională „Soleil de l’Est” din Saint-Cyr-sur-Loire, Franţa, expoziţia „Retrospectivă de pictură românească”.

2011 – Expoziţie personală „ESENŢE” – Galeria Kron-Art, Braşov

2012 – PARIS – SALON DE ARTĂ CONTEMPORANĂ ROMÂNEASCĂ, Franţa

2012 – Expoziţie personală „Ecouri enigmatice”, Galeria Kron-Art, Braşov

2012 –  Expoziţie personală „Ipostaze”, Business Park, Braşov

Gabriel Stan

Gabriel Stan
Gabriel Stan
Gabriel Stan
Gabriel Stan
Gabriel Stan
Gabriel Stan
Agnes de Sorel
Agnes de Sorel
Continuus
Continuus
Heralzi
Heralzi
Music Angel
Music Angel
Parfum de Tours
Parfum de Tours
Poliminia
Poliminia
Prezumția de talent
Prezumția de talent
Stâlpul rotitor
Stâlpul rotitor
Strada Sforii
Strada Sforii
Uitarea
Uitarea
Semnat de

2 comentarii

  1. Corina iti multumesc pentru tot ceea ce ai adunat aici, in acest interviu. mi a mers la suflet si mi a raaspuns la intrebari pe care mi le puneam in ultima vreme. superb!

  2. vavaly, ne bucuram ca ti-a placut!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus