miercuri , 4 octombrie 2023

Galapagos, considerat cel mai frumos arhipelag din lume

MTE1628

Galapagos, arhipelagul vulcanic situat în Oceanul Pacific, a fost votat drept cel mai frumos din lume de către cititorii unei reviste americane de călătorii.

Celebră mai ales pentru varietatea de animale și plante exotice, Galapagos este una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță pentru turiștii amatori de peisaje impresionante, de țestoase gigantice și plante pe care majoritatea oamenilor nu ne întâlnesc niciodată în viață. Mai mult, cititorii revistei americane Travel + Leisure au votat Galapagos drept cel mai frumos loc în care îți poți petrece vacanța, fie că alegi una dintre insulele principale, fie una dintre cele mai micuțe și mai izolate, unde te poți bucura în egală măsură de frumusețea uimitoare a naturii.

Arhipelagul Galapagos cuprinde 18 insule mari, printre care Isabela, Baltra, Fernandina, Genovesa și Marchena, gazde ale unora dintre cele mai rare specii de plante, păsări și animale marine. Charles Darwin a dezvoltat teoria evoluției pornind de la o serie de studii începute în Galapagos, astfel că una dintre insule îi poartă numele.

În top zece destinații de vacanță votate de cititori se mai află Bali, Maldive, Tasmania, Santorini, Moorea (Polinezia Franceză), Maui, Kauai, Great Barrier Reef Islands (Australia) și Malta.

Sursă: Daily Mail

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *