duminică , 1 octombrie 2023

„Gătește în 15 minute cu Jamie”: rețete bune și rapide, în noua carte a celebrului bucătar

SPECIFIC RIGHTS

Până pe 24 noiembrie, Curtea Veche Publishing își aşteaptă cititorii la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învăţătură (Pavilion Central Romexpo București). Printre noutățile editoriale pregătite pentru această ediție a târgului se numără şi una dintre cele mai așteptate cărți de bucate ale lui Jamie Oliver, „Gătește în 15 minute cu Jamie”, o carte revoluţionară care ne dovedeşte că este posibil să preparăm mâncare delicioasă și nutritivă indiferent de resursele limitate de timp de care dispunem.   

„Gătește în 15 minute cu Jamie” propune unele dintre cele mai rapide şi mai uşoare mese pe care le veţi pregăti vreodată. Cartea este potrivită  pentru întreaga familie, propunând preparate echilibrate şi reţete pe care le puteţi găti zilnic. Dacă v-a plăcut „Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, aceasta nouă carte va fi temelia pe care se vor dezvolta abilitățile dumneavoastră de a crea surprinzător de repede meniuri excepţionale.

În procesul de elaborare al reţetelor, Jamie însuşi s-a asigurat că acestea sunt metodic scrise,  atrăgătoare şi amuzante, în acelaşi timp conţinând ingrediente care frapează cu arome inedite! Cartea este inspirată din arta culinară a întregii lumi, adunând arome pe care le iubim cu toţii, inovând preparatele clasice cu pui, cotlet şi paste, aruncând o privire la mâncărurile de inspiraţie asiatică şi la magnificele arome marocane, propunând megasalate — şi multe, multe altele.

carte1

„Dacă vă place mâncarea şi, în plus, aveţi câteva guri înfometate de hrănit când ajungeţi acasă, atunci cartea aceasta e pentru dumneavoastră. Veţi vedea cum puteţi pregăti o întreagă masă în timpul în care, de obicei, găteaţi un singur fel de mâncare. Nu înseamnă să faceţi un compromis la calitate, ci să fiţi organizaţi, să folosiţi chibzuit fiecare minut, să vă amuzaţi muncind şi să readuceţi în bucătărie atmosfera de altădată”, spune Jamie Oliver.

A început să gătească la vârsta de opt ani

Jamie Oliver a început să gătească într-un pub deţinut de părinţii săi — The Cricketers, din localitatea Clavering, comitatul Essex — la vârsta de opt ani. După ce a absolvit şcoala, şi-a început cariera de maestru bucătar, care l-a îndreptat spre River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie pentru televiziune.

Cariera sa în televiziune şi în domeniul editorial a debutat în 1999 cu seria The Naked Chef. De atunci, el a deschis restaurantul Fifteen din Londra, a reuşit să facă schimbări în meniurile cantinelor şcolare din Marea Britanie şi a revoluţionat gătitul acasă. Organizaţia sa caritabilă încearcă să îmbunătăţească viaţa oamenilor printr-o hrană mai bună. Aceasta operează în cadrul restaurantelor Fifteen (în care sunt instruiţi tinerii defavorizaţi ce îşi doresc o carieră în alimentaţia publică) şi în cadrul centrelor Ministry of Food (ce le oferă sprijin celor care vor să înveţe să gătească). Jamie a creat şi Home Cooking Skills, un curs pentru şcolile gimnaziale autorizat de BTEC, dar este implicat şi în Kitchen Garden Project, un program nou de educaţie alimentară pentru elevii din şcolile primare. Afacerile sale de succes includ grupul de restaurante Jamie’s Italian şi Union Jacks, precum şi o gamă de produse proprii, alimentare şi nealimentare.

Scrie pentru publicaţii din Marea Britanie şi din întreaga lume, inclusiv pentru propria revistă, Jamie Magazine. Cea mai populară carte a sa, Găteşte în 30 de minute cu Jamie, este în Marea Britanie bestsellerul de nonficţiune vândut cel mai rapid din toate timpurile. Jamie locuieşte la Londra şi în Essex, împreună cu soţia sa, Jools, şi copiii lor.

Volumul „Gătește în 15 minute cu Jamie” este disponibil în librăriile din toată țara la prețul de 90 lei. Pe durata târgului de carte Gaudeamus, Cititorii de Curtea Veche îl pot achiziționa cu 77 lei.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *