joi , 7 decembrie 2023

George Michael a murit

george-michaelfoto

Cântărețul George Michael a murit, la vârsta de 53 de ani, anunță BBC. Cunoscutul artist s-a stins în locuința sa din Goring, Oxfordshire, a confirmat reprezentantul său în relațiile cu presa, Michael Lippman.

George Michael ar fi decedat din cauza unei insuficiențe cardiace, a explicat Lippman, care a adăugat că artistul „a murit liniștit”, acasă, „în perioada Crăciunului”. Familia lui Michael a declarat că nu va face alte comentarii acum și solicită „să i se respecte intimitatea în aceste momente dificile”.

BBC informează că, ieri, în ziua de Crăciun, la locuința lui George Michael din Oxfordshire a fost chemată o ambulanță, la ora 13:42, dar medicii nu au făcut decât să constate decesul starului. „În acest moment, moartea lui este tratată drept inexplicabilă, dar nu suspectă. Vom face investigații”, au declarat reprezentanții poliției locale.

George Michael rămâne una dintre cele mai marcante figuri din istoria muzicală a ultimelor decenii. A vândut peste 100 de milioane albume în lumea întreagă și a avut admiratori de toate vârstele și din toate colțurile pământului.

S-a născut la Londra, pe 25 iunie 1963, dintr-un tată grec cipriot și o mamă englezoaică. A cunoscut succesul alături de un prieten din copilărie, cu care a format trupa Wham!, în 1981. Hiturile lor – „Wake Me Up Before You Go-Go”, „Everything She Wants” sau „Last Christmas” – au făcut deliciul anilor ’80. În 1987, după ce Michael lansase deja solo piesele „Careless Whisper” și „A Different Corner”, trupa Wham! s-a destrămat, iar artistul și-a continuat cariera pe cont propriu. A urmat un duet fenomenal cu Aretha Franklin, „I Knew You Were Waiting”. Piesa s-a bucurat de succes, iar cei doi artiști au primit un premiu Grammy pentru colaborarea lor.

George Michael a devenit un nume tot mai cunoscut în anii următori. Albumul „Faith”, care conține și piesa „Father Figure”, i-a adus și mai mulți fani, iar pentru artist a reprezentat intrarea într-o etapă extrem de creativă. În anii ’90 a adus un altfel de sound în muzica lui, dorindu-și să fie perceput drept un muzician mai profund. A fost perioada în care a lansat „Jesus To A Child” și „Fastlove”. La sfârșitul anilor ’90, a lansat un album „Best of”, căruia i-au urmat materialele „Songs From the Last Century”, „Patience” și „Symphonica”, în 2014. Deși a avut numeroase probleme de sănătate și în viața personală, artistul a continuat să organizeze periodic turnee, iar anul acesta, a anunțat că pregătește un al doilea documentar despre viața lui, intitulat „Freedom”, ce urma să fie lansat în 2017.

În 2011, George Michael a suferit de o formă foarte gravă de pneumonie și a fost internat într-un spital din Viena. Cât privește starea sa generală de sănătate, starul a vorbit în mai multe rânduri despre dependența sa de droguri din toate clasele, pe care le-a consumat regulat încă din anii în care făcea încă parte din trupa Wham!.
Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *