sâmbătă , 21 mai 2022

Hameiul, un posibil element cheie în tratarea diabetului sau a bolilor de inimă

beer

Potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității din Washington, hameiul, ingredientul natural care conferă berii binecunoscutul gust amărui și care este folosit în prezent aproape exclusiv pentru producerea acestei băuturi extrem de iubite peste tot în lume, ar putea fi preluat și de industria farmaceutică în scopul dezvoltării de medicamente destinate tratării diferitelor afecțiuni, printre care diabetul  zaharat sau bolile de inimă.

Apelând la o metodă inovatoare, cristalografia cu raze X, Cercetătorii Universității din Washington au reușit să identifice cu exactitate modificările structurale pe care le suferă humulonele în timpul fabricării berii, astfel încât să poată înlesni dezvoltarea de preparate farmaceutice bine direcționate spre tratarea unor anumite afecțiuni medicale. Humulonele sunt acei compuși ai hameiului responsabili de gustul amărui si aroma specifică berii. În acest context, al rezultatelor obținute prin studiul din Washington, există premisele selectării precise a humulonelor cu efecte sanogenetice și a includerii lor în suplimente și medicamente.

Hameiul, armă împotriva proceselor inflamatorii

Studiul în cauză readuce în prim plan efectele benefice pentru sănătate ale hameiului, confirmate de nenumărate cercetări de-a lungul timpului, îndeosebi în cazul unor afecțiuni cum sunt procesele inflamatorii sau chiar obezitatea.

„Hameiul este, fără îndoială, o plantă plină de calități dovedite prin numeroase studii. Este suficient de menționat rolul său antioxidant pentru a putea identifica mai bine efectele pe care le poate avea pentru sănătatea organismului. Ca și ingredient al berii, hameiul își îndeplinește rolul său binefăcător,  dar recentul studiu deschide calea pentru exploatarea la maxim a calităților sale, prin folosirea acestuia și în fabricarea de preparate farmaceutice. Iubitorii berii sunt însă cei care beneficiează demult de efectele acestei plante minunate, iar venirea verii le oferă un motiv în plus să o facă”, afirmă Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus